Всяка жена трябва да знае тези 10 трика със сода за хляб!

Ако сте фен на холистичниte домашни лекарства и естествени лекове, вероятно сте направили задълбочено проучване по темата.

И шансовете са огромни да сте срещали сода за готвене много пъти, тъй като тя е лек за почти всичко. От древни трикове до съвременни приложения, содата за хляб е похвалена, че има невероятно приложение както в и извън вашата диета.

Содата за хляб е нетоксичена, но винаги се консултирайте с лекар преди употреба и винаги купувайте свободния от алуминий видове.

1.ПРОТИВ КИСЕЛИНИ:

След като ядем прекалено бързо или нещо пикантно или кисело, нашата стомашна киселина може да има непредсказуеми реакции и да се пръсне в хранопровода. Чаена лъжичка сода за хляб в 250 мл вода може да ви помогне да неутрализирате и успокоите киселините.

2. НАПРАВЕТЕ СИ ДЕТОКСИКАЦИЯ:

Ние сме това, което абсорбираме. А содената баня може да помогне за алкализиране и детоксикация на кожата и други части на тялото, на които не обръщате голямо внимание. Можете да смесите около 5 супени лъжици сода за хляб в пълната вана и да се насладите на детоксикиращо накисване.

3. ЧИСТИ ДРЕХИ:

Няколко детергента съдържат тежки метали и други токсини. Средствата за премахване на петна и миризми често са изключително киселинни и вредни за човешката кожа, особено за малки деца и бебета. Смесете 1 супена лъжица сода за хляб с една чаша вода и използвайте, за да изтъркате онези петна от сок от цвекло!

Тя разтрива сода по краката си два пъти седмично. Резултатът е зашеметяващ

4. ПОЧИСТВАНЕ НА РАСТЕНИЯ И ПЛОДОВЕ:

Въпреки че сме говорили за ползите от пазаруването от органични фермери и пазари, все още искате да почистите плодовете и зеленчуците си, преди да ги изядете. Освен ако не се наслаждавате на салатите със сапунени аромати, не бихме ви препоръчали миенето на плодовете и зеленчиците със сапун. Можете да изтриете всеки зеленчук или плод със сода за хляб.

5. ДЕЗОДОРАНТ ЗА ОБУВКИ:

Вместо да пръскате освежители за въздух от отровни аерозолни кутии в обувките си, което позволява на ходилата на краката ви да абсорбират вредни химикали, можете да поръсите със сода за хляб.

6. РЕПЕЛЕНТ

Смес от сода и паста за зъби облекчава ухапванията от комари и други насекоми.

Сода за хляб. Магическата пудра за вашите ритуали за красота

7. РОЛ-ОН

Вместо обикновен рол-он, поитайте да напръскате сода под мишниците, вместо да запушите порите си с токсини.

8. ПАСТА ЗА ЗЪБИ:

Говорихме за ужасните странични ефекти на отравяне с флуиди през целия живот. Можете да заобиколите тази трагедия, като смесвате 1 чаена лъжичка сода за хляб с 1 чаена лъжичка вода и използвате като паста за зъби.

9. ПОМОЩ ПРИ ХРАНОСМИЛАНЕТО:

Предимствата на суровия ябълков оцет са регулиране на пробиотиците в червата, повишаване на имунитета и т.н. Смесването му с сода контра-действа на киселинността на оцета, което улеснява храносмилането. Смесете 1 супена лъжица ябълков оцет, с 1 чаена лъжичка сода за хляб в една чаша с вода.

Поръсете сода за хляб върху матрака и вижте какво се случва

10. Спрей за градински растения:

Има огромен дебат относно пестицидите и тяхното вредно въздействие върху нас и околната среда. Е, няма дебат. Те са ужасни. Има обаче някои дебати за плесени, червеи и други насекоми по нашата продукция. Трябва ли да ги “пуснем” или да намерим нетоксичен начин да “се погрижим за тях?” Ако вземете втория път, содата може да бъде полезна. Разредете 4 супени лъжици сода за хляб с 1 галон вода и леко напръскайте вашите растения. Това ще попречи набуболечките да нахлуят в храната ви.