Тя разтрива сода по краката си два пъти седмично. Резултатът е зашеметяващ

Содата за хляб е невероятно гъвкава съставка, която може да се използва като почистващ продукт, кулинарна съставка и естествено лекарство.

Той е достъпен, ефективен и лесен за използване. Ето защо можете да замените продуктите с тази проста съставка и да избегнете отрицателните ефекти на вредните химикали.

Ето няколко употреби на натриевия бикарбонат:

Почистете и отпуснете краката си

Потопете краката си в малко вода с 3 супени лъжици сода за хляб. За подобрени ефекти ги масажирайте внимателно. Правете това два пъти седмично и ще забележите някои чудесни резултати. Можете също така да добавите сода за хляб във ваната, за да се заредите и да отпуснете цялото тяло.

Проблеми с киселини и стомаха

Натриевият бикарбонат е мощен антиацид, така че ако добавите 2 чаени лъжички към чаша студена вода и го изпиете, веднага ще облекчите проблеми с киселините и стомаха.

Спрете изпотяването

Можете да използвате сместа от вода и сода за печене, за да спрете прекомерното изпотяване и да премахнете лошите миризми. Тя ще запази сухотата на подмишниците по химичен начин и ще даде същите ефекти като прахообразните дезодоранти.

Почиствайте слънчевите изгаряния

Добавете половин чаша сода за хляб във ваната и се накиснете в хладка вода за около половин час. За по-добри ефекти, не използвайте кърпа, а оставете тялото ви да изсъхне естествено.

Успокойте пчелните ужилвания

DataPilot от Weather Underground съобщава, че тя е от полза при ужилване от пчели, тъй като алкалните й качества отблъскват наличната в раната мравчена киселина и елиминират чуждия замърсител. За най-добри ефекти премахнете жилото и нанесете смес от вода и сода за хляб върху засегнатата зона.

Подобряване на шампоана

Добавете малко сода за хляб към вашия обикновен шампоан, за да подобрите неговите свойства за почистване и да направите косата блестяща. Ако косата ви е твърде мазна, намокрете гребените и четките в смес от сода за хляб и вода и я срежете. След това я измийте.