Как да използвате езика на тялото, за да определите дали той ви харесва или не

Езикът на тялото е доста общо нещо в психологията, което може да разкаже много за човека, личните му качества, отношението му към неговия събеседник и дори неговата представа за живота.

Понякога жестове, изражения на лицето, позицията на тялото може да каже много повече от банални фрази или прости думи.

ТОЙ СЕ УСМИХВА НЕ САМО С УСТАТА СИ

Когато усмивката е искрена и емоционална, се включва цялото лице: бръчките се появяват близо до очите и веждите леко се повдигат.

ПО ВРЕМЕ НА РАЗГОВОР ТОЙ ГЛЕДА ЛИЦЕТО ВИ

Знакът може да бъде не само упорит поглед. Понякога младите хора се притесняват и внимателно гледат момичето, което харесват в очите и дълго време обикалят лицето й с поглед. Ако забележите, че през по-голямата част от разговора, събеседникът ви гледа не само в очите, но и устните, носа, косата, знаете, че ви харесва.

ЗЕНИЦИТЕ МУ СЕ РАЗШИРЯВАТ

Според изследването на учените, когато мъж наблюдава обекта, който предизвиква интерес и желание у него, зениците на очите му започват да се разширяват.

ПО ВРЕМЕ НА РАЗГОВОРА ТОЙ Е НАВЕДЕН КЪМ ВАС

Когато мъжа се навежда леко към вас по време на разговор, това означава, че той не иска да пропусне нищо, което ще кажете. Така той проявява интерес към вашата личност.

ТОЙ СЕ ОПИТВА ДА ТЕ ДОКОСНЕ

Леко, почти незабележимо докосване – знак, че сте му много приятна и той иска да ви бъде възможно най-близо до вас.

5 неща, които скъсяват продължителността на отношенията

ПО ВРЕМЕ НА РАЗГОВОРА ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА МУ СА НАСОЧЕНИ ВЪВ ПОСОКА КЪМ ВАС

Изглежда, че такава незначителна подробност, на която почти не се обръща внимание, може да се окаже важна. Тази позиция на тялото показва, че събеседникът изцяло е съсредоточил вниманието си върху вас и се опитва да бъде с вас “на една и съща дължина на вълната”.

ТОЙ ДОКОСВА БРАДИЧКАТА И ВРАТА СИ

Такива движения символизират желанието да направите правилното впечатление, да привлечете вниманието.

ТОЙ СЛАГА РЪЦЕ НА КОЛАНА СИ

Така мъжа подсъзнателно се опитва да покаже своята увереност, сила и смелост. Той чака вашия интерес и по всякакъв възможен начин демонстрира превъзходството си пред другите.