5 неща, които скъсяват продължителността на отношенията

След още една раздяла с партньора всяка жена ще се зачуди “Къде греша?” или “Имаше ли шанс да се избегне раздялата с любимия, ако в една или друга ситуация, реагирах по различен начин?”

Причината може да се крие в конвенционалната несъвместимост между двама души, но има ситуация, когато самите жени правят грешки, като постепенно отчуждават партньора си. Нека разгледаме няколко неща, които според психолозите причиняват раздели дори на най-силните двойки.

ФОКУСИРАте СЕ ВЪРХУ ОТРИЦАТЕЛНИТЕ КАЧЕСТВА

Капризните и блудни жени все още са смешни във филми, сериали, програми, стават героини на комикси и анекдоти. Не забравяйте, че такива вицове винаги се основават на истински събития и техните прототипи са обикновени хора. Помислете колко оценявате партньора си? Често ли казвате думи на благодарност към него и не се съсредоточавате върху негативността или недостатъците на любовника си?

РАЗКАЗВАНЕ НА НЕПОЗНАТИ ЗА НАЙ-ФИНИТЕ ТОЧКИ НА ВАШАТА ВРЪЗКА

Кой мъж ще хареса факта, че неговата любима обсъжда личния ви живот с други хора? Няма значение кои са те: приятелка, майка, сестра. Взаимоотношенията са резултат от работата на двама души, а мнението на външен човек в този случай ще бъде излишно. Самият вие напълно познавате характеристиките и слабостите един на друг, затова се научете да вземате решения сами.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТНОШЕНИЯТА С ДРУГИ ХОРА

Любовта, семейството, приятелите – несъмнено, основните неща в живота. Но тъй като са във връзка, много жени често се придържат към партньора си, забравяйки за личните интереси, хобита, самореализация, понякога дори за приятели и роднини. Жена, която престава да се интересува от нещо друго освен от взаимоотношенията с партньора си, престава да предизвиква интереса му. Не се лишавайте от общуване с близки, отделете време за хобита, четете книги, ходете на курсове и семинари, срещайте се с приятели и по никакъв начин не се отдалечавайте от обществото.

РУТИННА ВРЪЗКА

Спомнете ли си кога за последен път сте направили някаква промяна в живота си? Рутинна често поглъща партньорите и с течение на времето в отношенията се чувства хлад и отчуждаване. Отидете на романтична среща, посетете непознат град, запишете се на нов спорт, пикник сред природата, върнете искрата във връзка си!

ЛИПСА НА ГОВОРЕНЕ ЗА СЕКСА

Интимният живот е важен компонент на хармоничните и здрави взаимоотношения. Не се колебайте да разговаряте помежду си за секс, открито да обявявате вашите предпочитания и табута в леглото.

Така можете да намерите баланса в един интимен живот, избягвайки неразбирането и неудобните ситуации.