Лазерна епилация: изборът на съвременните жени

Обикновено леката окосменост почти винаги присъства в тялото, но дори и с нея трябва постоянно да се борите.

А тогава какво да кажем за жените, страдащи от прекалено интензивен растеж на космите? В крайна сметка, може да бъде не само по краката или бикини зоната, но над горната устна, брадичката, ръцете и други части на тялото. Традиционните методи (механични, химични) дават само временни резултати и често негативни последици под формата на подкожни косъмчета, дразнене и изгаряния. Към днешна дата има само един надежден метод – лазерна епилация. Подобна услуга е много популярна, но само специализирани салони я предоставят.

Безопасна ли е процедурата?

Въпреки факта, че въвеждането на лазерите в медицината започва почти веднага след създаването им (в началото на 60-те години на миналия век), мнозина все още с известна предпазливост са свързват този метод на епилация. Но това е напразно. Досега лазерът е претърпял много тестове и хистологични изследвания.

Принципът на устройството се основава на генерирането на тесен лъч светлина, чиято дължина на вълната може да варира. Лазерът може да повлияе по различен начин на различните тъкани на тялото, като избира радиационни параметри в зависимост от целта.

По време на лазерната процедура за отстраняване на космите, лъчът взаимодейства с меланина, пигмент в косъма. Благодарение на бързото си нагряване, косменият фоликул, който е в етап на активен растеж, е разрушен – никога няма да израсне нов. По време на процедурата можете да почувствате само леко усещане за парене и изтръпване.

Тъканта, обкръжаваща космения фоликул, не реагира на лазерни импулси, тъй като дължината на вълната се наглася само на плътността и структурата на космите с меланин в състава. Методите за лазерна козметология са селективни, т.е. избираеми. Благодарение на този лазер се премахванат космите, без да се уврежда кожата.

Подготовка за лазерна епилация и как протича процедурата

Ако нямате сериозни здравословни проблеми, тогава можете да изберете лазерна епилация като един от методите за ефективно обезкосмяване. За успешното му прилагане е необходимо да се спазват определени правила:

  • Посетете клиниката и получете предварителна консултация. Специалистът ще зададе няколко въпроса за възможните противопоказания, ще определи размера на работата, ще отчете точната цена на услугата и т.н.

  • Тъй като лазерът работи върху меланина, най-добре е да премахнете окосмяването. И, разбира се, си струва да се въздържат от посещение на солариуми и плажове за един месец и половина преди процедурата;

  • През същия период не можете да премахнете космите с кола маска или епилатор, тъй като лазерът разрушава само тези, които са в етап на активен растеж. По същата причина процедурата трябва да се повтори няколко пъти.

Изберете клиника, която използва съвременни устройства – лазерите от ново поколение могат да премахнат дори доста финни косъмчета, а високата квалификация на специалистите гарантира безопасността на процеса.