29 август – какво ни очаква днес?

Днес внимателно наблюдавайте реакциите на околните, това ще ви е в много голяма помощ.

Дори и да ви критикуват, не се обиждайте, бъдете фокусирани върху всеки нов съвет или идея. Единствено трябва да внимавате да не се впускате в проекти и начинания, които не сте обмислили добре. Защото може да се окаже, че на са ви по силите или не са ви нужни.

Денят ще е динамичен и ползотворен.

Секновение е празник в българския народен календар, честван на 29 август. В различните региони на България е познат и с имената Секновенѐ, Обсичане, Иван Обсечен, Свети Иван с отсечената глава, Иван Коприван, Църн свети Йован. На този ден българската православна църква почита паметта на св. Йоан Предтеча (Кръстител), наказан с отсичане на главата от юдейския цар Ирод Антипа.

Според народните представи този ден отбелязва края на лятото – на него денят и нощта стават равни по времетраене („осичат се“) и след него започва да застудява; водата в изворите и реките също застудява и става неподходяща за къпане. На този ден змиите и гущерите се прибират да зимуват в пещерата на змийския цар, намираща се накрай света. Освен влечугите, на този ден змейовете, самодивите, самовилите, русалките и др. също се прибират в своите зимовища накрай света. Вярва се, че след Секновение по земята няма нито вредоносни влечуги, нито змейове и самодиви.

В народните вярвания този ден се смята за един от най-лошите.

На 29 август се отбелязва Европейската нощ на прилепите.