“Здравословните” навици, които да избягваш

Отново развенчаваме някои митове, относно здравето!

Винаги ядете ниско-калорична салата

Те може да са по-здравословни сами по себе си, но проучването на университета “Пурду” през 2012 г. показва, че липсата на мазнини може да затрудни да абсорбацията на хранителните вещества на вашата салата.

Проучването установява, че вместо винаги да избирате нискомаслена салата, по -добре заложена на такава, която включвас авокадо, зехтин и масло от канола. Те са най-ефективни при абсорбцията на хранителни вещества и ограничават приема на мазнини.

Трябва да се омажете със слънцезащитен крем когато се излагате на слънце

Трябва да използвате слънцезащитни продукти ежедневно и да се уверите, че сте сложили достатъчно, колкото е необходимо. Но трябва да прочетете съставките. Някои видове слънцезащитни продукти често използвано октиноксат в състава си – химично съединение, което е класифицирано от работната група по околна среда като с умерено висок риск за здравето.

Ако имате притеснения относно химикалите и слънцезащитните продукти, много дерматолози препоръчват избора на продукти, които физически блокират вредните лъчи, като тези, съдържащи цинков оксид или титанов диоксид, които не се абсорбират в кожата ви.

Храните се с “Био” храни

Много от така наречените “био храни” или “100% натурални” храни всъщност са силно преработени със съставки като сироп от царевица, натриев бензоат и генетично модифицирани растения.

И все пак в проучване от 2011 г. 25% от над 1000 потребители смятат, че най-доброто описание, което може да се прочете на етикета на храните, е “100% натурално” или “БИО.”

Пиете само бутилирана вода

Бутилираната вода не е по-здравословна от таза, което идва от кранчето. Въпреки, че има контрол над бутилираните води отчитат се данни за нарушаване на стандартите за безопасност. Около всяко населено място има много чешми, от които извира чиста вода.

Почистването на ушите

Първо: ушната кал не е лошо нещо. Ушна кал почиства ушите ви, като предпазва от прах и мръсотия. Когато я махнете с клечка за уши или дори с пръста си, не само се отървате от тази защита, но и рискувате да си причините възпаление на ухото, загуба на слуха, сърбеж и др.

Заменяте захарта с подсладители

Преглед от 2017 г. на 37 проучвания, установява, че изкуствените подсладители действително са свързани с увеличаване на теглото. Експертите имат няколко теории за това. Най добре е да избягвате и захарта и подлсадителите. Подсладете кафето си с мляко или мед.