Защо розовия кварц е ключа към по-хармоничен живот?

Розовият кварц не е просто красив камък.

Универсален, полезен за всички знаци – това е един от най-мощните кристали. Той се свързва със сърдечната чакра и помага да се балансират мъжките и женските енергийни полета.

Според Amber-Lee Lyons, основател и главен изпълнителен директор на The Chakra Girl Co. и Chakra Girl Radio, розовият кварц може дори да бъде ключът към живота ви. “Розовият кварц активира сърдечната чакра, за да позволи повече любов в живота ви. Тя ви позволява да получавате повече любов, да давате повече любов и най-важното, да се обичате повече. Когато поставите розов кварц в лявата ръка, се отваряте, за да получите повече любов. От дясната ръка се отваряте да сте по-уверени и да давате любов. “

Ако носенето и задържането на камъни не е достатъчно, има толкова много други начини да извлечете ползите от този мощен кристал в ежедневието си. Независимо дали предпочитате да го носите, използвайте го като инструмент, изпийте го – отворете себе си, за да опитате някои от тези невероятни неща, изработени от розов кварц. Кой знае, той просто може да доведе до най-добрия ви живот.

Коронясайте се

Една ръчно изработена кварцова диадема е чудесен начин да се украсите с този мощен кристал. Макар че е предназначена за булки, не е нужно да отивате към олтара, за да я сложите. Има и други кристали, които се предлагат до розовия кварц, включително чист кварц и чист пират. Те са задължителни, ако имате нужда да се свържете както със сърцето, така и с короната на чакрите.

Използвайте еликсир

Чудесен начин да поемете лечебната сила на този кристал е да го пиете. Елексира от розов кварцов популяризира любовта, романтиката, приятелството, надеждата, страсттат, мира и състраданието. Можете да сложите под езика няколко капки, няколко пъти на ден или да го добавите към водата. Малките чести дози, до пет пъти дневно, се считат за по-ефективни от една голяма доза.

Срешете косата си

Гребенът от розов кварц за коса трябва да е направен от GIA сертифициран розов кварц. Всяко едно парче е уникално. Този гребен ще стимулира циркулацията на скалпа, която насърчава растежа на косата, както и облекчава стреса и главоболието. Обичайте косата си на съвсем ново ниво.

Масажирайте лицето си

Гуа Ша е древна китайска масажна техника, която съживява кожата. Този инструмент за контури Гуа Ша е изработен от ръчно издълбан розов кварц, който лесно се вкарва в ъглите и контурите на уникалното ви лице, което прави този инструмент и метод по-ефективен. Кожата ще бъде както по-ярка, така и подмладена.

Овлажнявайте тялото си

Лосиона за тяло с розов кварц не само ви дава високи нива на влажност – той също ви дава висока вибрация. Може да съдържа смесица от шоколадово и манго масло, както и дестилатни кокосови и слънчогледови масла. То също е ароматно с етерично масло от Ylang Ylang. Можете да използвате това масло на себе си или да направите масаж на някой, когото обичате.

Носи го

Според Лион, можете да носите гривна с кварцов кварц и на двете си ръце, в зависимост от вашето намерение.