10 модни урока от Джорджо Армани

Джорджо Армани е един от най-великите световно известни дизайнери.

Той създава стил, който използваме днес, без дори да осъзнаваме, че модата е била съвсем различна. Армани революционизира модната индустрия и доказва, че луксът не означава непременно неудобство или стегнатост. Стилът му е синоним на бизнес шик и изискана елегантност.

“Modernitta” е уверена, че съветите на Армани ще бъдат полезни за всяка жена.

“Елегантността не е за забелязване, а за запомняне.”

Джорджо Армани стана известен поради успеха си в Холивуд. Модният свят започна да говори за него след излизането на “Американско жиголо” през 1980 г., когато Ричард Гиър беше облечен в Армани от главата до петите. Всички хора по света веднага искаха да изглеждат като актьора. Те незабавно започнаха да носят сака, панталони, ризи и връзки от Армани.

“Разликата между стила и модата е качеството.”

Специализацията на Армани е перфектна кройка, меки тъкани и минимализъм. Самият Джорджо казва, че “простотата е основната бележка за истинската елегантност”. Всички дрехи от дизайнера са известни със своята елегантност и хармонично единство със собственика си.

“Евтин чифт обувки са лоша икономика. Обувки са в основата на гардероба ви.”

“Секси излъчването е въпрос на увереност. Това е състояние на ума, колкото и състояние на тялото. ”
Армани отбеляза, че би искал да е висок и да има по-забележителен нос. Въпреки това, той трябва да работи с това, което има и да използва максимално своя потенциал. Нещата, които не могат да бъдат променени, не си заслужават да се губи време за тях.

“Радвам се, че в наши дни желанието да изглеждаме елегантно е отново модерно. Елегантността е ключът към един безкраен стил, към нещо, което никога няма да излезе от модата, до нещо, с което никога няма да излезете от модата. За мен стилът е по-важен от краткотрайните модни тенденции. “

Армани драстично промени законите на модата, като създава нови стандарти в модната индустрия. Той се отървава от допълнителните аксесоари и въвежда спортни елементи в бизнеса и вечерното облекло. Той създава специален освободен стил, който определя модерните мъжки и женски гардероби по цял свят. Той направи по-свободни панталоните и саката, което позволява на хората да се движат лесно, като същевременно да поддържат шикозната бизнес визия.

“Не се увличайте твърде много, докато избирате дрехи. Най-модерните хора изглеждат така, сякаш не полагат никакви усилия за начина, по който изглеждат.”

В самото начало на пътя си Армани отхвърли всички лъкове и остриета и заявява, че абсолютният минимализъм е основният принцип на неговото изкуство. Артистичната характеристика на Армани се превръща във вид на безпроблемна небрежност. Той смекчи очертанията и тъканите, които направиха дрехите му много по-приятни и удобни.

“Черното и тъмно синьото са по-добри от други цветове. Чрез тази цветова палитра можете да си позволите да експериментирате с форми и текстури.

“Парфюмът е нещо повече от екстракт, той е присъствие в абстракцията. Парфюм за мен е мистика.”

“Изберете неутрални тъкани без ярки орнаменти. Те ще ви обслужват по-дълго от гледна точка на модата.
Хората, които работят с Армани, твърдят, че ръцете му са пълни с магия. Дизайнерът не отрича факта, че когато докосне тъканите, се генерира някаква специална енергия. Това му помага да избира най-добрите тъкани. Тогава, като фанатик на плавателните съдове, той моделира тъканите около телата на моделите. Той нарича този процес едно от най-чувствените неща в света.

“Моята философия винаги е била да помагам на жените и мъжете да се чувстват комфортно и уверено в дрехите, които носят. Смятам, че стилът е единственият истински лукс, който наистина е желан.”

Джорджо Армани промени завинаги нашето разбиране за дрехите. Само един гений може да направи това в модната индустрия.