Защо трябва да посетите Португалия преди да умрете?

Португалия е наистина страхотна страна, естествено чудо, място на топлина, вибрация и култура. Няма много страни, които да предлагат такива преживявания с безкрайни възможности.

Днес ще ви дадем само 10 причини, поради които Португалия трябва да бъде следващата ви дестинация за пътуване.

10. Богата история


След много нападения и множество борби за власт през 1143 г. Португалия се счита за независима за пръв път. По този начин тя се присъединява към Европейския съюз през 1968 г. Историята на Португалия е добре запазена в уникалните музеи, невероятни религиозни творби, църкви, калдаръмени селища и завладяващи градове.

9. Геология и пещери


Въпреки че това не е популярна причина за посещение, е почти невъзможно да не се оценява богатството на Португалия с вулканични пещери и красиви скални образувания. Посещаването на такива места е възможност да научите повече за историята, да опитате нещо ново, което ще ви върне въображението.

8. Спокойствие


Португалия има много региони, които са пълни с открито пространство, чист въздух и изобилие от диви животни, които са идеалните съставки за спокойна атмосфера. Тези атрибути позволяват на Португалия да остане култивирано и просто място, където можете да се отпуснете и да се насладите както на сушата, така и в морето.

7. Хората и културата


Вероятно най-привлекателната характеристика на Португалия е нейният народ. Има много културни фестивали, в които домакините обичат да участват и открито изразяват своите корени, история и страст. Хората в Португалия са отворени, оживени, авантюристи и топли и фолклорът им е жив (особено музиката и рисуваното изкуство).

6. Морски приключения


Едно нещо, което гарантираме, никога няма да забравите първата си морска екскурзия в Португалия, дивите делфини, плуващи до вас в перфектна хармония с Атлантическия океан. Тук можете да изпробвате уменията си за гмуркане.

Нека не забравяме, че Португалия има някои от най-добрите плажове, където можете просто да се насладите на плуване, слънчеви бани и някои хубави коктейли.

5. Горещи извори


Португалия е богата на голямо количество природни горещи извори, които обикновено се намират в идеална природна среда. Някои от тях се превръщат в обществени зони, където е позволено къпането, така че са подходящи за лечение, защото те са богати на минерали, които са полезни за вашето здраве. В други райони водата е прекалено гореща, така че може би ще искате да стоите на разстоянието.

4. Вкусната кухня


Португалският бряг вероятно е едно от най-добрите места в света, където морските дарове са просто обожавани и майсторски подготвени. Тук можете да опитате всичко от октопод до прясна риба, приготвена със специални ароматизирани подправки, които се държат в тайна от поколенията.

Ако случайно сте вегетарианец, не се безпокойте, защото поругалците имат някои от най-добрите зеленчукови ястия в Европа. И в крайна сметка вкусен десерт, който включва queijadas, но това е нещо, което трябва да опитате за себе си, за да разберете.

3. Град Лисабон


След Атина, Лисабон е вторият най-стар столичен град в Европа. Този град е абсолютен скъпоценен камък от всякакъв ъгъл и е успял да улови сърцата на много историци и художници. Улиците са пълни с история и все още можете да почувствате прекрасното очарование на всяка страна. От друга страна Лисабон е дом на най-съвременното изкуство, мода и развлечения в света. Така че ще получите най-доброто от двата свята, но на по-добра цена.

2. Красивият пейзаж


Какво можем да кажем … на където и да погледнете – пейзажа е удивителен. Красива планинска верига, вулканични острови, прекрасни природни образувания, пещери, водопади …. Просто Португалия! Каквото и да решите да направите, от туризъм до плаж, ще се влюбите в Португалия.

1. Красивите плажове


Португалските плажове са сред най-красивите в света! Те идват във всички форми и размери, някои са естествени, някои са направен, а някои са изискани, но водата е невероятна навсякъде.