Всички важни моменти, които определено сте пропуснали от кралската сватба

Прекрасни снимки от Кралската сватба обикалят интернет пространството. Събрахме моментите, на които може би не сте обърнали внимание.

Прислужницата на принцеса Диана присъстваше


Лейди Кити Спенсър (вдясно) се появи на церемонията в сензационна зелена флорална рокля Dolce & Gabbana. Преди е работила за модната марка като модел.

Също и Джеймс Кордън


Последният домакин дойде със съпругата си Джулия Кери и се сля с хора като Джордж и Амал Клуни, Серена Уилямс и Опра.

Меган носеше тиара със заменим камък


Централният камък в диамантената лента на Меган всъщност се заменя с различни брошки. Тази, която носеше, датира от 1893 година.

Булото й включваше цветя, представляващи всичките 53 страни от Британската общност.


Деликатната бродерия на ръката оформя 16-футово парче копринен тюл. Някои от цветята избродирани на булото са хибискус за Соломоновите острови, черни орхидеи за Белиз и разбира се английски рози.

Имаше “грешка” относно реда на обслужване


Програмата, изнесена от двореца Кенсингтън в нощта преди сватбата, съобщаваше, че бащата на Мегън Томас Маркъл ще я заведе до олтара. Това беше първоначалният план, но той се промени по-рано тази седмица, когато г-н Маркъл получи здравословен проблем. Вместо това принц Чарлз изпълни неговата роля.

Букетът отдаде почит на Диана, принцеса на Уелс


“Булчинския букет включваше цветята Forget-Me-Nots, които бяха любимо цвете на Даяна, принцеса на Уелс”, се казва в изявление на двореца Кенсингтън. “Двойката специално е избрала да бъдат включени в букета на г-жа Маркъл, за да почетат паметта на покойната принцеса в този специален ден.”

Хари имаше някакви с булото


Нещата станаха малко неудобни, докато принц Хари се оплете в булото на Меган – но в крайна сметка всичко приключи благополучно!

Архиепископът на Кентърбъри нарече Меган “Рейчъл”


Първоначално той прекръсти Хари на “Хенри”, когато заявява пълните имена на двойките, но по-късно при церемонията използвалтитлите им.

Епископът донесе iPad


Роденият в Чикаго Майкъл Къри, американското му гражданство не беше единственият нетрадиционен аспект. Той също така използва таблет, за да изнесе речта си – гледка, която рядко се вижда в параклиса от 14-ти век.

Принц Хари прехапа устни – точно както майка си


Бързият жест на младоженеца разкрива малко и за състоянието му. “Това е микропредаване”, каза експертът по човешкото поведение Сюзън Константин пред GoodHousekeeping.com. “В този дълбоко личен момент Хари се опитва да скрие емоциите си”.

Майката на Меган Дория Рагланд седеше сама …


Дориа изглеждаше залята от емоции, докато дъщеря й ставаше част от кралското семейство официално, но тя задържа емоциите си. В края на краищата й беше отредено място близо до кралицата.

… но принц Чарлс я измъкна от църквата


Бащата на младоженеца се погрижи да не оставя майката на булката зад себе си. Джентълмен!

Меган получи златен пръстен, но този на Хари е от  платина


Пръстена на булката е изработен от парче уелско злато, подарено от кралица Елизабет II, но младоженецът е на различен път. Неговият платинен пръстен има текстуриран завършек – Хари също се отличава по това, че някои кралски мъже избират да не носят сватбени пръстени, включително принц Уилям.

Принц Хари покани своите бивши


Бившите приятелки на Хари – Челси Дейви (на снимката в центъра) и Кресида Бонас присъстваха на сватбата. Хари твърди, че винаги е бил добър приятел с двете дами.

Облеклото на Кейт изглеждаше познато


С тази рокля на Александър Маккуин, Кайт също се появи на кръщенето на принцеса Шарлот през 2015 г. и на рождения ден на кралицата.

Принцеса Шарлот малко се полигави


Три-годишната се изплези си на фотографите и феновете, докато се качваше в колата към церемонията.

Роклята на кралицата имаше и специален смисъл.


Според Джон Маклауд, цветен консултант и автор на Color Psychology Today, изборът на цвят на Кралицата сигнализира за одобрението на двойката.

“Зеленото е цветът на растежа и прераждането. Човек, който носи зелено, е регулатор и е отворен, “казва тя на GoodHousekeeping.com.” Зеленият е многозначителен цвят, носен като знак за уважение и намерение за бъдещето “.