Взаимоотношения с разведен мъж: особености, тайни и мнения на психолози

Взаимоотношенията с разведения мъж са специални.Човек, който вече е бил обвързан в брак, има опит в семейния живот, знае какво е подреждането на живота, знае как да работи за изграждане на взаимоотношения и се характеризира с наличието на познания и навици, присъщи на женен мъж. 

“Колко е трудно да се свържете с такъв човек? Как да се държим с него? Какви са основните му характеристики? “- нито една жена не си е задала тези въпроси. Психолозите решиха да дадат най-подробните отговори и да покажат, че в тази ситуация има положителни и отрицателни страни. 

СТРУВА ЛИ СИ ДА СЕ ИЗГРАДИ ВРЪЗКА С РАЗВЕДЕН МЪЖ? 

Повечето мъже трудно преминават през развода. Не бива да очаквате, че скоро ще се потърси нов спътник за под олтара и ще иска да влезе в същата каша за втори път. Той ще реагира на новите си любими с повишено внимание и предпазливост: дори малка грешка може да изиграе роля и той ще прекрати връзката. Неговата жена трябва да бъде мъдра, разумена и търпелива. Тя ще трябва да приеме, че понякога може да бъде сравнена с бившата съпруга.

Отношенията с разведен човек имат положителни страни:

  • Те са сериозни. Вашият спътник не е чужд на понятието за ангажираност и сериозен подход към този въпрос. Той разбира, че бракът е не само страст, всеобхватна любов и романтика. Той е готов да работи за отстраняването на проблемите и трудностите по пътя към щастливия живот. 
  • Ако е с вас, той се нуждае от вас. Решавайки се на нова връзка, той  сидава сметка за това, каква отговорност носи върху себе си.
  • Можете да научите за миналите му грешки, като обръщате внимание на неговите мисли, нагласи и принципи. Ще видите пълна картина на предишните му взаимоотношения и вие ще разберете какво да очаквате от него в бъдеще.

ПСИХОЛОГИЯ: МЪЖ, РАЗВОД И НОВИ ОТНОШЕНИЯ 

В зависимост от продължителността и броя на браковете, причините за развода, присъствието на децата, възрастта, психологията на разведените мъже са изключително различни

Ако зад гърба му има повече от един брак, това е сериозна причина да се замислите. Този тип човек не е свикнал да поема ангажименти. Това е особено опасно, когато тази връзка е кратка: къде е гаранцията, че връзката ви ще бъде силна и трайна? Не бъдете мързеливи, за да изследвате ситуацията в предишни взаимоотношения и да разберете какво е причинило разделянето.

Ако бракът се е случил в младостта и е кратък, може да ви каже много. Никой не е имунизиран от грешки и не е опасен за следващата си връзка. Такъв партньор има, макар и малко, опит и вероятно вече знае от какво има нужда.

Ако предишният брак е продължил повече от пет години и може да се нарече щастлив, решението за развод не е било лесно е било болезнено със сигурност. В една нова връзка, той периодично сравнява бившата си и настоящата партньорка, понякога това ще му напомня за миналото напрежениеЖена, която ще изгради връзка с него, трябва да е мъдра и да разбира това поведение. Ако след шест месеца – една година ще почувствате, че все още сте сравнявана с бившата му жена, помислете за това. Може би вашият човек все още не е готов да се свърже с вас.

Ако разводът му се дължи на предателство или друг сериозен конфликт, той ще се страхува да се обвърже за втори път. За определен период от време, той ще предпочете неангажиращите връзки и ще е разочарован от противоположния пол. Изневярата води до прекомерна ревност, недоверие и контрол над всички действия на новия спътник. 

Специално внимание е необходимо на разведени мъже на възраст над 35 години

Психолозите вярват, че в този случай те имат редица предимства, заедно с никога не женените си колеги. На тази възраст мъжа познава основите на щастливия брак, стриктно се спрявя със задачите, има идея за идеалната съпруга и за клопките на брачния живот. Те рядко са егоистични и не могат да бъдат наречени незрели.

Ако мъжа има дете, вижте каква връзка имат помежду си. Ако въпреки предишните си взаимоотношения с майката, той активно участва в отглеждането на детето, помага му финансово и периодично прекарва време с него, това означава, че този мъж трезво оценява настоящата ситуация, знае как да отговаря за действията си и изпълнява задълженията си. Той не се страхува да изгради връзка и знае, че следващият брак няма да приключи с развод.

КАК ДА ИЗГРАДИМ ВРЪЗКА С РАЗВЕДЕН МЪЖ?

Ако възнамерявате да изградите силна и трайна връзка с разведен мъж , психолозите съветват да се следват тези препоръките:

  • Не дълбайте в душата му и не го наранявайте, като разпитватеза предишния брак. Ако имате нужда от точни подробности, обърнете се към приятелите му.
  • Не ставайте негов психолог. Помнете, че сте жена, а не утешител след всяка несгода. 
  • Не изграждайте замъци от мечти и не се опитвайте незабавно да прехвърлите връзката си на по-високо ниво. Мъж, който все още не е излязъл от предишната пропаст, най-малкото иска да се обвърже с официални отношения. 
  • Не се опитвайте да се конкурирате с неговата бивша съпруга. Бъди себе си.
  • Сега той минава през труден период, мислите му са заети със самоанализ, носталгия за дългогодишни взаимоотношения и работа по грешките. Статистиката казва, че веднага след развода, мъжете започват да се срещат с голям брой партньорки и се опитват да излекуват духовните си рани. Малко мъже се омъжват за онези, с които започват да се срещат веднага след развода.