Козирозите – инатливи, но трудолюбиви

Факти

Символ: Козата
Елемент: Земя
Полярност: Отрицателна
Качество: Кардинал
Водеща планета: Сатурн
Управляващ дом: Десети
Цвят: тъмно син
Късметлийски скъпоценен камък: лапис лазули
Цвете: Теменужка
Топ любовни съвпадения: Дева
Ключови черти: Детайлно ориентирани, интелигентни, трудолюбиви

Мото: “Мога да успея с всичко, което си намисля.”

Известени представители на зодия Козирог: Джон Легенд, Брадли Купър, Кейт Мидълтън, Лиъм Хемсуърт, Мишел Обама, Елън Дегенер

Личността на Козирога

Интелигентен, трудолюбив и напълно контролиращ съдбата си, Козирога винаги ще получи това, което си намисли, както в личния, така и в професионалния живот – без извинения. Козирозите могат да имат репутация на упорити, но просто знаят какво искат, а също така знаят как искат други хора да се държат.

Естествени привърженици на правилата, Козирозите процъфтяват, когато има ред и обичат строгите правила, йерархии и определени начини да правят нещата. Може ли Козирог да мисли извън кутията? Да, те могат, но предпочитат да имат стриктни граници, за да ограничат свободното царство, което може да ги накара да се почувстват парализирани от големия избор. Козирозите са страхотни при изкачването на корпоративната стълбица и особено умели да правят (и инвестират) пари. Козирозите обичат семейството и залагат много на традициите. Козирозите вярват, че презентацията е всичко и домовете им обикновено са достойни за инстаграм.

Козирозите са лоялни приятели и имат забавно и остроумно чувство за хумор, когато ги опознаете – това ги изважда от черупките им. В любовта, Козирог е истински партньор, който е насочен към това да помогне на партньора си да намери успеха и щастието. Козирогът ще се потопи във връзка като се старае и вярва, че упоритата работа може да помогне да се направи тази връзка възможно най-силна. Докато понякога романтичният разговор може да се превърне в нещо като среща на борда, особено с елементи на действие и планове за подобрение, но ако се свикнете с него: вашата връзка ще бъде по-силна.

Най-големите предизвикателства за Козирога

Козирозите могат да бъдат изключително трудни, както за себе си така и за другите хора. Те могат да събират ненавист и да изискват от други хора в живота си невъзможни стандарти. Козирозите понякога виждат един тесен начин да направят нещо, а разширяването на хоризонтите и перспективите им може да бъде изключително полезно, като им даде възможности, които да им помогнат.

Тайното оръжие на Козирозите

Тяхната упоритост. Те вярват, че наистина могат да направят каквото и да било и ще се вкопчат и ще го направят, без значение колко изтощителна или досадна е задачата. Козирогът ще остане цяла нощ, ако е необходимо, със свръхчовешка сила, ще пренебрегне изтощението, но ще свърши задачата, която има.

5-те основни причини да обичаш Козирог

Балансът на банковата им сметка е завиден. Не се изкушават твърде много от покупки и имат афинитет към инвестиране и спестяване.

Умът им е като стоманен капан. Никога не забравят нищо или никого и можете да си спомнят разговори отпреди години.

Дом им прилича изваден от списание. Независимо дали става дума за нает под наем или техен дом, имат прецизно око за дизайна и знаят точните детайли, които да докоснат.

Никога не губят нищо и винаги имат важни файлове, пароли и документи близо до тях. Организация им  спестява време и здрав разум.

Изглежда, че избягват неудобни ситуации, но те са експерит в малките разговори, а също така много добре знаят какво точно да кажат, за да накарате другите да се чувстват добре.