Връзките, през които всяка жена трябва да е минала

Да срещнеш Господин Перфектен от първия път се случва предимно в приказките, филмите и веднъж на 16 милиона срещи (цифрата е примерна, но близка до реалната).

Връзките идват с различен вкус, в разнообразни цветове и разновидни форми. Но трябва да си имала поне една с дъх на млечен шоколад, една с аромат на кисели краставички и една, горчива като гума на кола, за да си сигурна, че можеш да разпознаеш тази, която ще отговори перфектно на вкуса ти.

Синтезираме онези преживявания, които ни се струват задължителни за формирането на добър усет към отношенията с противоположния пол. Можем да ги наречем и връзки, но с уговорката, че ползваме тази дума в най-широкото й значение.

Татенцето.

С други думи – по-възрастният мъж. Ухае на плътно отлежало вино, има самочувствие, защото умее всичко, и обича да прави подаръци. Скъпи и стилни, разбира се. Той е чаровен и гори от желание да ти покаже най-вкусните гурме-специалитети, най-добрата масажистка в света и най-лъскавата вила извън града. Толкова е обаятелен, че бързо забравяш оредяващата коса, кризите на средната възраст и бившата/настоящата жена, която е готова да те разкъса с перфектния си маникюр.

Трансформърс: най-добрият приятел-любовник.

Той те е виждал с онази зелена маска за лице, която кара дори хлебарките да извръщат глава. Знае, че имаш сутрини с тежък махмурлук, в които е по-добре само да ти донесе чаша с кафе мляко. При това – на пръсти. Познава и най-смущаващите ти навици, провалите и глупавите ти лъжи, но въпреки всичко те обича. Такава, каквато си. Да, а когато една вечер завършите в едно и също легло, но в необичайна за добри приятели поза, може да те подсети, че е най-удобната възможност за връзка. И всичко ще бъде идеално, ако успеете да поддържате отношенията си секси-любовни. А не като брат и сестра.

Ваканционната авантюра.

Да, и най-скучната дестинация може да се превърне в горещ спомен, ако не пропуснеш момента. Да не споменаваме как едно бизнес-пътуване може да се окаже най-еротичната стъпка в кариерата ти. Човекът, чието минало и бъдеще не те интересуват, може да ти подари няколко прекрасни безотговорни дни и нощи, а споменът за тях остава в теб завинаги.

Лошото момче.

Той се държи зле, не влага нищо в отношенията ви и прави каквото си поиска. Звучи ли ти познато? Срещата с него е магнетична в началото – груб, предизвикателен и завладяващ, докато не се съвземеш и не осъзнаеш, че всъщност очакваш нещо повече от мъжа до себе си. Чао, лошо момче!

Първата любов.

Тя е специална, дръзка, кара те да експериментираш и да търсиш себе си. Обикновено е много романтична, извиква най-различни фантазии и всепоглъщащи емоции. Независимо колко вкусотии ти е сервирал животът след това, уханието на първата любов не се забравя.

Еднократният секс.

Липсата на история, връзка, ангажимент и подобни ограничаващи в определен момент детайли, ти дава пълна свобода. Сексът за една нощ е абсолютно отдаване на мига, без задръжки и с пълна самоувереност. Няма излишни въпроси, размяна на координати или съмнения. Само чисто забавление.

Разбивачът на сърца.

Той те е накарал да изминеш цялото онова разстояние, описано в „Пътуване към центъра на Земята“ на Виктор Юго, но пропадайки стремглаво сред бодливи и парещи растения. Сякаш ти е отнел светлината, топлината, смеха и т.н., и т.н. Да, апокалиптично, и все пак – преодолимо. Следващият път не само ще си по-силна (като в доброто старо клише), но и ще оцениш по-интензивно любовта, когато се появи на хоризонта.

Недостъпният.

Той е предизвикателството. Женен е или има дългогодишна връзка, живее далеч или просто е емоционално недосегаем, но е твоето най-голямо изкушение. И най-силната ти провокация – дали ти ще си тази, която ще успее да проемни живота му и да го трансформира в Перфектния мъж? В повечето случаи не можеш да го обърнеш в нова посока (въпреки че сме виждали и обратното), но играта на котка и мишка, флиртът и адреналинът ще ти подействат ободряващо. Все пак ролята на ловец може да се окаже много изгодна.

Играчката.

Това рано или късно се случва, според нас – на всяка жена. В един момент неизбежно се превръщаш в обект на възхищение от страна на някое симпатично момченце. За да влезе в категорията „играчка“, разликата във възрастта ви трябва да е минимум 5 години. Той те гледа с обожание, може да прави секс с теб денонощно и ужасно се забавлява да си играете на всякакви мръсни, тайнствени неща. Изпраща ти закачливи sms-и, електронни писма, съобщения в чата и постоянно те кара да се чувстваш специална в стремежа си да привлече вниманието ти. Обикновено „играчките“ са забавни, остроумни и запълват времето ти с безгрижен релакс. Така лесно може да забравиш, че когато си научи урока при теб, по-вероятно ще те смени с някоя девойка на своята възраст. Отрезвяващо действат продължителните му запои с приятели, които често имат непредсказуем финал. А също и забележката на възрастната ти съседка: „Не знаех, че имаш толкова голямо дете…“. Все пак е рано да се подмладяваш като Мадона, нали?

Връзката от разстояние.

Липсата на любимия засилва и дори изкривява емоциите. Телефонен секс, видео-секс, „играта с играчките“-клипчета, секси-sms-и и още един куп отношения от разстояние, обгърнати в лека тайнственост. Важното е да не си създаваш прекалено романтична визия за тази връзка, за да не се окаже само твоята версия по въпроса.