2018 – какви са тенденциите при косите

Вижте кои са актуалните прически за 2018 г. и ни сподели коя би опитала.

В тенденциите за косите тази година се забелязва голямо разнообразие, подходящо за всяка дължина. 

Завръщането на бретоните

Страхотни новини – тази година бретонът е много популярен. И имаш много възможности: той може да бъде прав, изтънен, плътен, къс, дълъг или дори разделен на две половини. Открий подходящия бретон според формата на челото си, а за стила и цвета разчитай на въображението си.

На пластове

Топ тенденция за този сезон, която е подходяща за коса с всякаква дължина, са обемните пластове. Тази прическа е изключително популярна през 2018 г. Носи я небрежно или с големи вълни, а омбре ефектът ще я освежи.

На черта
Прическата боб, във всичките ѝ вариации, става все по-популярна. Дори не е нужно да имаш къса коса, ако ти допада. Избери асиметрична или с отчетливи „ръбчета“. Тази прическа може да носиш небрежно или в класическата ѝ форма. Заложи на омбре, изсветлени кичури или коса само в един цвят.

Много къса

Тази прическа е за теб, ако си готова да експериментираш с косата си и е една от топ тенденциите на сезона. Ако все пак ти идва в повече, намали само косата отстрани. Носи я с високо вдигната глава, а ако си смела, заложи на ярък цвят.

Ретро

Ако никое предложение досега не ти е допаднало, знай, че и прическите от 70-те, 80-те и 90-те години са отново актуални. Готова ли си да опиташ? Тези ретро коси изглеждат най-добре в класически цветове.

Пикси и гарсон

Искаш къса прическа, но не си готова да експериментираш докрай? Тенденциите в косите наречени писки и гарсон са за теб. И в двете има френски чар и са много женствени. Заложи на обем и небрежен стил, както и на ярък цвят.

Перфектната симетрия

За тези, които не харесват „небрежния“ вид на косата, на помощ идва „перфектната геометрия“. Тази прическа е много стилна и залага на бретон. Подходяща е за всякаква дължина на косата. Най-добре я „носи“ права. Знай, че изисква много грижи и ако нещо не е наред, веднага ще се забележи, така че избери стилиста и цвета много внимателно.

Дамите, които обичат да експериментират, могат да заложат на смели цветове и актуална прическа. Този сезон на власт са многопластовите коси, тези с безгрижни вълни, а един забравен детайл триумфално се завръща.