Тайните на младостта и красотата: защо жените трябва да спят по гърб?

Образуването на бръчки зависи от позицията, която приемате по време на сън. Логично е, защото ако спите настрани или по корем, лицето ви се притиска към възглавницата, което води до кожна гънка и вертикални бръчки. Искате ли да предотвратите появата им и да запазите младостта? Разберете как!

Правилната поза по време на сън

Само си представете, че всички прекарваме една трета от живота си в сън. С течение на времето бръчките, които се образуват под формата на гънки на кожата на лицето, стават все по-дълбоки и по-дълбоки. Най-добрият начин да избегнете появата им е да спите на гърба си. Въпреки това, не всеки може да се чувства удобно с този метод, особено ако навикът за заспиване на една страна или по корем се развива с течение на времето. Има един прост и характерен, абсолютно безплатен начин да се научите да спите по гърб. Трябва да се използва валцувана кърпа. Просто я сложете под врата си.

Как е полезен този метод?

Кърпа вместо възглавница ще елиминира възможността да притиснете лицето си към възглавницата. Също така, този метод ще помогне за изглаждане на бръчките, които се събират по време на сън настрани.

И така, как да сгънете кърпа?

Разстелете кърпата, изгладете всички гънки. Сгънете я наполовина (от ръб до ръб). Сгънете ръба и започнете да се навивате, докато не получите руло. За да фиксирате кърпата в това състояние, можете да използвате обикновена ластичка за коса. Най-добре е двe, така че ръбовете да не се разплитат по време на сън. Отстранете възглавницата и поставете кърпата, където ще бъде шията. Легнете по гръб, фиксирайте правилната позиция. Ако не се чувствате комфортно, можете да експериментирате с по-големи или по-малки хавлии. Основното правило – те трябва да бъдат стегнати, така че да има натиск върху основата на главата. Ако имате дълга коса, преди лягане е по-добре да оплетите плитка. Истинската полза от спането с навита кърпа е да се намали болката в шията. Опитайте!