Тайните на жените, които не пазят диети

Теоретично, ключът към загуба на тегло е прост – яжте здравословно и се упражнявайте. Това е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Говорихме с хора, които никога не се спазвали диети и не са се съобразявали с това какво ядът, за да ни разкрият тайните за красива фигура.

Наспиват се

Може да сте чували, че хората с хроничната липса на сън са по-склонни да напълнеят. Това е така, защото всички произвеждаме хормон, наречен грелин, който сигнализира тялото ви, когато е време да се яде. Лишените от сън хора правят повече грелин, което ги кара да се чувстват гладни, дори и да не е така. “Когато съм добре отпочинал, имам енергия, за да тренирам в залата, да работя по-ефективно и да се боря с глада за сладкиши или нездравословна храна”, казва сертифициран клиничен преподавател по сън Terry Cralle, MS, RN.

Ходят пеша

“Проследявам стъпките си, за да се уверя, че правя поне 10 000 стъпки всеки ден”, казва Ракел Райли Томас, кралица на конкурса и собственик на продуцентската компания. “Това промени начина, по който си взаимодействам със света. Вместо да взема асансьора, тръгвам по стълбите.Вълнувам се, когато направя 10 000 крачки и физически тялото ми се чувства страхотно.”

Следят нивото си на стрес

Борите се с пухкавото коремче? Стресът може да бъде виновен, казва Сай Апараджита Гопалакришан, здравен треньор, който помага на жените да спрат диетата си. “Стресът всъщност задейства производството на кортизол, което увеличава кръвната захар”, казва тя. “Увеличаването на кръвната захар в продължение на много време води до запазване на мазнините в корема, една от най-проблематичните области за жените. Когато се научите да се справяте със стреса по-добре, няма да се нуждаете от диети, за да се отървете от упоритите мазнини .”

Не ядът пред телевизора

Да, това включва всички телевизори, телефони, компютри и таблети. Хората, които ядат, докато са разсеяни, консумират повече и са склонни да забравят колко са изяли, понякога с до 25% повече. “Често ние приемаме допълнителни калории, когато се разсейваме от технологиите”, казва Джил МакКей, сертифициран личен треньор в Narrow Road Fitness.

Не се обсебват от отслабването

Веднъж започнете ли да мислите здравословно, тялото ви със сигурност ще последва ума ви, казва диетолога Димитър Скритфийлд, автор на Body Kindness. “Насочете енергия в други хобита, интереси и стремежи, които дават на живота по-голямо значение. Когато се съсредоточим върху самоусъвършенстването, ние просто не полагаме усилия да живеем тук и сега.”

Пият много течности

Водата помага на кръвта, протичаща през тялото ви и помага при загуба на тегло. “Хидратацията е ключът за избягване на фалшивия глад”, казва диетолога Аманда Бейкър Лемейн. Тя препоръчва да се пият три литра неподсладена течност всеки ден, включително вода, газирана вода и неподсладен чай.

Използват етерични масла

Обича да използва етерични масла, за да помагат за намаляване на апетита и контрол на метаболизма. “Аз съм сертифициран специалист по ароматерапия и има някои масла, като масло от грейпфрут, което можете да добавите към чаша вода, за да контролирате апетита си”, казва Klingbaum.

Не ограничават храната, която обичат

За по-щастлива връзка с храната, избягвайте да категоризирате храните като “лоши” и “добри”, казва Ивана Чапман, треньор по хранене и основател на Lean365. “Изкушаващо е да се включите в най-новата диета, като забраните глутена, въглехидратите, захарта или преработени храни, но това не е критерии да сте слаби”, казва тя. “Ограничаването на определени храни, особено тези, които обичате може да доведе единствено до това да прекалите с тях, когато волята ви изневери.”

Яжте интуитивно

В края на краищата, всичко е за доброто на собственото ви тяло, казва Йордан Мазур, диетолог за Сан Франциско 49ers. “Интуитивното хранене е да се пригодите към естествените гладни сигнали на тялото”, казва той. “Опитайте се да си зададете въпроса:” Наистина ли съм достатъчно гладен, за да ям тази ябълка? ” Ако отговорът е “да”, тогава изяжте я. Ако отговорът е “не”, тогава не го направете. Просто, нали?