Какво казват сватбените снимки на Хари и Мегън

Снимките показват не само любовта на младоженците, но и статута на принц Уилям в кралското семейство, казват експерти.

Сватбените снимки на херцога и херцогиня на Съсекс станаха обект на разгорещени дискусии веднага след публикуването им и не е изненадващо, тъй като двойката споделили не само традиционните официални снимки. От друга страна, експерти са забелязали на снимките много по-интересно страна, разчетена по езика на тялото : например, радостта на Нейно Величество и високия статус на принц Уилям в Уиндзорското семейство.

От двореца Кенсингтън представиха три сватбени снимки на херцог и херцогинята на Съсекс. Фотографът Алексей Любомирски е заснел сватбените фотоси.

Първата снимка е черно-бяла и, според експерта по езика на тялото Джуди Джеймс, “това е чиста холивудска романтика и снимката е много подобна на официалните портрети на сватбите”.

“Много кокетно и секси. Мегън седи между краката на Хари на долното стъпало. Те очевидно се обожават, това е като реклама на скъп алкохол. Перфектно. Най-романтичната картина, която някога сме виждали. Той определя тона за продължаване на съвместната им работа по света. Сега те са в класа на холивудските двойки”, продължават специалистите.

– Това е Хари, когото познаваме и обичаме. Отворена усмивка, главата и раменете леко наклонени от едната страна, дясната ръка леко прегръща предмишницата на Мегън. Това е снимка на пълно и истинско щастие. И двамата са спокойни, усмивките им съвпадат до ъглите на очите им. Нейните китки са отпуснати – знак за пълно спокойствие. Това е много личен момент “, казва още един експерт по езика на тялото Робин Кермод.

За официалната семейна снимка с Кралицата, майка на булката Дория Рагланд също позира. 62-годишна дама стои до дъщеря си. Според Джеймс, въпреки факта, че Хари и Меган отказват да се съобразят с редица традиции, груповата снимки, обаче, е направена ои класически стандарти. Може би това е било едно от желанията на нейното Величество.

“Двете групови снимки са много традиционни. По-традиционни дори от някои от снимките на Уилям и Кейт, или Чарлз и Диана, на чиито церемониални портрети се усещаше някаква спонтанност. На семейна снимка Мегън и Хари стоят почти на едно място. В същото време широката усмивка на Хари изглежда по-скоро като режисирана, и въпреки че всички останали имат красиви и естествени усмивки, общият фон остава формален.

Джеймс също така подчертава очевидната връзка на Меган с майка си. – Тялото на Мегън е обърнато към майка й, която й е много близка. Това е акт на двойна интимност, който е много приятно да се види. Много от хората бяха обезпокоени, че майката на булката седеше сама и почти изолирана, но снимката ясно показва колко е важена за Меган Дориа.

“Уилям се извисява над цялата група и явно доминира”, продължава експертът. – Въпреки, че първият наследник на трона е Чарлз, но Уилям изглежда да има по-висок статус”- казва специалистът.

– Изненадан съм, как в тази снимка Мегън е потънала в краката на съпруга си. Тя е в краката на мъжа, когото обича, макар че едва ли би могла да се нарече послушна. С младоженеца зад снимката изглежда малко викторианска.

“Тук вниманието беше насочено към децата. Както на самата сватбата “, заключава Джеймс