Съвети за сватбен грим

Вярно е, че повечето булки решават да използват професионален гримьор, но понякога бюджетът не го позволява. Опитайте нашите съвети за сватбен грим, събрани от най-добрите професионалисти.bridal makeup

Съвет 1. Подгответе кожата си

За да сте сигурни, че гримът Ви ще остане дълготраен през целия ден, използвайте маска, с която да почистите лицето си и след това нанесете крем за лице. Това би подобрило текстурата на кожата, с което и ще улесните процедурата по прилагането на грима. Голяма част от гримьорите го препоръчват, тъй като кожата ще остане бляскава, без никакви пори и фини линии, повърхността й ще остане гладка и перфектна.

Съвет 2. Изберете най-подходящия фон дьо тенfoundation

Ключът към намирането на добра основа е да се провери дали на дневна светлина избрания нюанс отговаря на Вашия цвят кожа. Фон дьо тенът трябва да съответства перфектно. Когато нанасяте продукта върху лицето си, не забравяйте да нанесете и леко към врата, за да се получи естествено и да не се забелязва рязка граница.
Гримьорите съветват да се използва четка при нанасянето на фон дьо тен, тъй като е единствения начин да се приложи правилно. Четките за грим не са много скъпи, затова вземете си една висококачествена преди големия ден.

Съвет 3. Нанесете коректор след фон дьо тена

Повечето жени прилагат коректора преди нанасянето на фон дьо тен, но професионалистите съветват да се прави точно обратното, особено когато става въпрос за сватбен грим. Използвайте коректор в малки количества, като потупвате леко избраните от Вас места. По този начин ще прикриете несъвършенствата и в същото време ще озари кожата!

Стъпка 4. Не прекалявайте с пудрата

Изберете компактна пудра, която отговаря както на Вашия фон дьо тен, така и на цвета на кожата. Нанесете нежно с голяма пухкава четка, без да натискате. Ако искате по-нежен грим, нанесете пудрата само на Т-зоната. При пудрата, гримьорите също препоръчват използването на специална четка, вместо тампоните за пудра.

Съвет 5. Нанасянето на руж

За да избегнете уморения вид на Вашите сватбени снимки, не забравяйте на използвате руж. Нанасяйте на скулите, за да им предадете лека руменина. Не прекалявайте! Все пак искате по-нежно излъчване за Вашата сватба!

Съвет 6. Избирането на тъмен нюанс сенки за очиeye shadow

Много от булките избират тъмни тонове на сенките за очи и черна очна линия, тъй като създават по-драматичен и дълбок ефект на очите – идеален завършек за големия ден. Имайте предвид обаче, че тази техника ласкае наистина малко дами. Така че не забравяйте да изпробвате ден преди сватбата, за да видите резултатите и да ги коригирате предварително. Ако не се чувствате красиви с тези нюанси, то изберете по-нежни, бледи тонове. Те също ще Ви направят зашеметяващи и дори ще изглеждате по-сияйни и отпочинали.

Съвет 7. Спиралата

За да придадете хипнотизиращ поглед на очите си, то трябва да нанесете щедро най-малко два слоя водоустойчива черна спирала. Уверете се, че внимателно ги нанасяте, за да избегнете слепване, тъй като това е проблем, който трудно се коригира.

Съвет 8. Дълготрайно червило?

Кой има време да нанася червило или гланц на всеки половин час, когато има поне 200 гости, с които да се забавлява? Ето затова, ние Ви предлагаме няколко стъпки, които да направите преди да нанесете червилото. По този начин то ще се задържи за по-дълго време.lipstick/ glanz

  • Сутринта преди сватбата ексфолирайте устните си. Почистете ги с кръгови движения с пръсти или с помощта на четка за зъби. Нанесете вазелин и оставете той да попие в устните.
  • Когато започнете с грима, нека устните са последното нещо, което ще разкрасите. Когато е време, попълнете устните с молив.
  • Над молива, нанесете червилото или гланца в подходящо избрания от Вас цвят. Моливът е от ключово значение за поддържане на цвета. Така ще остане по-дълготраен.

Носете молива близо до Вас, за да можете да обновите устните си няколко пъти по време на сватбения ден. Още по-добре е, ако възложите на една от шаферките да отговаря за червилото/ гланца. (: