Как да прилагаме очен грим, когато носим контактни лещи?

Прилагането на грим, когато използваме контактни лещи, може да бъде много сложен процес, особено около очите. Открийте няколко съвета, които да Ви помогнат при използването на очен грим. Ако следвате няколко прости правила за това как да нанесем грима, когато носим контактни лещи, можете да получите най-подходящия и добър вид, и да избегнете всякакъв вид проблеми.Makeup Contact Lenses

Грим – с или без контактни лещи?

Всяко решение има много поддръжници и може да има както добри, така и лоши последствия. Повечето жени предпочитат да нанасят грима след като вече са ги поставили контактните си лещи. Това би бил и най-безопасния начин както за контактните лещи, така и за очите Ви. Поставянето им, след приключването на грима, увеличава риска от увреждане на лещите и може също да причини размазване на макиажа.

Сенки за очи

Когато искате да приложите сенки за очи, след поставянето на контактните лещи, трябва да използвате леки продукти, по-специално на водна основа, които по-малко ще дразнят очите. Прахообразните сенки също не са препоръчителни, тъй като доста се разсипват. По-добър вариант е използването на течни сенки за очи. Ако все пак решите да използвате грим под формата на прах, дръжте очите си напълно затворени по време на прилагането.

Очна линия

Независимо дали поставите Вашите лещи преди или след грима, по-безопасно е да приложите очната линия малко над линията на миглите. По този начин ще гарантирате, че няма да раздразните очите си, което може да повреди Вашите лещи.

Спирала

След като започнете да носите контактни лещи, избягвайте използването на спирали, които ‘хвърлят’ твърде много частици. Не трябва да нанасяте спиралата от дъното на миглите си. Започнете от средата и нанесете нагоре към върховете.Makeup Contact Lenses

Носенето на грим с контактни лещи може да доведе до по-висок риск от инфекции на очите. Затова следвайте тези просто правила. За да избегнете проблеми, използвайте правилните продукти за грим, нанасяйте ги по правилния начин и не се придържайте към тях за твърде дълго време: променяйте ги на всеки 3-4 месеца.
Не забравяйте и да премахвате грима по правилния начин! Махнете контактните си лещи и чак тогава отстранете макиажа си.