Сватбата на Краля на Севера ще се състои в Шотландия

Кийт Харингтън и Роуз Лесли ще вдигнат сватба в Шотландия и планират да се оженят близо до семейния замък на булката.

Все още не сме приключили с обсъждането на кралската сватба на принц Хари, но като датата на брака на краля на север стана известна. Звездата от “Игра на тронове” Кийт Харингтън и Роуз Лесли са готови да се оженят, и според британските медии, празника ще се проведе в дома на булката – в Шотландия.

Както се съобщава, Джон Сноу и половинката му Игрит /гетоите им в хитовия сериал/ се омъжват на 23 юни в деловодството на град Хънтли в Абърдийншър (Шотландия), който се намира само на 15 мили от предците на Лесли, обитавали замъка на семейството. Възможно е след гражданската церемония, сватба да се проведе в замъка, но за сега булката и младоженеца предпочитат да не разкриват всички подробности за празника.

Намерението на двойката да се ожени стана известно през септември миналата година, когато съответното изявление бе публикувано във вестник “Таймс”. “Оповестяваме за годежа на Кийт, най-младия син на Дейвид и Дебора Харингтън от Уорчестършир, и Роуз, средната дъщеря на Себастиан и Санди Лесли от Абърдийншър”.

Сватбата на Кийт и Лесли  ще се проведе в средата на снимките на осми (последен) сезон на “Игра на тронове”. Известно е, че много от членовете на сериала вече са приключили участието си в продукцията (работата на Лесли, например, приключи още през 2014 със смъртта на героинята й), но последния епизод на поредицата ще бъде завършен едва през втората половина на 2018година. През октомври, Кийт Харингтън призна в интервю, че той лично поискал от продуцентите да се преустанови работата през лятото, така че всичките му колеги да са в състояние да дойде на празника. “Обадих се на продуцента и казах:” Аз ще се женя, и, честно казано, това е твоя вина “” – разказа актьорът.

Напомняме, че Роуз и Кийт се срещнаха на снимачната площадка и са във връзка от 2012 г. насам. Тя идва от един много древен и известен род от Шотландия: по-специално, нейн предшественик сър Андрю Лесли бе една от страните, подписали декларация за 1320 Арброут, когато шотландската независимост е обявена. Кийт е потомък на аристократичния барон Харингтън. По бащина линия младият мъж е потомък на крал Чарлз II през 10-то поколение, а баща му – потомък на шотландски политик Хенри Dundas.