Стабилна ли е връзката ви?

Сериозните и здрави взаимоотношения имат общи признаци.

Разчетете сигналите, които партньота и връзката ви с него изпращат.

Наистина се харесвате един друг

“Трябва да осъзнавате, че това е най-добрият ви приятел, човекът, когото обичате, любовта, с която искате да споделите живота си”, казва Антония Хол, психолог, експерт по връзките . “В добра, солидна връзка, хората се насърчават и извличат най-доброто помежду си.”

Уважавате се

Без взаимно уважение, не можете да имате доверие, честност, приятелство или интимност. “Взаимното уважение е една от основните потребности на партньорите в отношенията и това е нещо, което често се разглежда в процеса на запознанства”, казва Лаурел Хаус, треньор за запознанства и овластяване на E!’s Famous Single.

Той е първият човек, на когото искате да се обадите, когато имате добри новини – или  пък лоши

Тъкмо получихте голямо повишение на работа и първото нещо, което искате да направите, е да се обадите на половинката си. Първият, на когото искате да се обадите е той, когато се случи нещо добро в живота ви. И ако се случи нещо лошо, предпочитайте да говорите с партньора си за това, отколкото някой друг. “Вижте любимите в телефона си”, казва Брук Уайз, основател на Wise Matchmaking. “Когато той или тя стигне до номер едно, това е доста добър знак. Това не се случва за една нощ, но когато това стане, съзнателно или несъзнателно, нещата вървят доста добре.”

Тя не те съди

Можете да бъдете честни с нея и обратно и никога тя ви съди. “Никой не иска да се чувства съден, особено от любимата си”, казва Хол. “Съдбата може да доведе до чувство на неприязън и презрение, и двете са трудни за прикриване и разрушават връзката. Когато двойките могат да се радват, или поне искрено да търпят, различията помежду си, това ще създаде щастлива, здрава и солидна връзка”.

Компанията ви го обича

“Ние често сме засегнати от влиянието на нашия социален кръг и ако одобрението на приятелките ви за човека, с когото сте ги запознанали, може да осигури спокойствие, това значително подобрява връзката”, казва Хол. Откъде да знаеш, че наистина го харесват? Когато се събирате, той също е поканен.

Не се оплаквате от нея на приятелите си

Всъщност е трудно за теб да намериш нещо негативно в нея. “Нашите приятели искат да бъдем щастливи”, казва Хол. – Когато не се оплаквате на вашите приятели от вашето момиче, те ще я почувстват добра  като ваш партньор и ще искат да поддържате връзката.

Не избягвате трудните разговори

Когато можете да обсъждате трудни теми като деца, религия, секс и политика, имате солидна основа за бъдеще заедно. “Двупосочната комуникация е от основно значение за всеки брак или връзка”, казва Стейси Лора Лойд, запознанства, връзки и уелнес писател. “Когато вие и вашият партньор можете открито, честно и безпристрастно да обсъждате всичко – и никоя тема не е табу – връзката между вас двамата непрекъснато се засилва”.

Не искате да го променяте

“Често многото качества, които те привличат в някой, могат да ви отблъснат по-късно”, казва Андреа Сирташ, експерт по отношенията и автор. “Например, може би първоначално сте обичали, това че вашият съпруг е толкова забавен и спонтанен. Сега можете да се оплачете, че никога не планира нищо предварително!” В добри отношения не се надявате тайно, че ще пие по-малко, ще печели повече пари. Сирташ съветва, да се опитвате да си спомните какво ви е впечатлило – вместо да се опитвате да го промените.

Доверявате се един на друг

Ако имате твърда и силна връзка, нямате проблем да излизате с момичетата в петък вечер. “Доверието и уважението са основата на всяка здравословна връзка”, казва Сирташ. – Без тях няма как да стане. Знаете, че никога няма да направи нищо, за да предаде доверието ви или нещо, което ще ве нарани.

Не се чувствате като в постоянна битка

Това не означава, че връзката ви е без конфликти, но не трябва те да са водещите в нея.

Липсва ти, когато не сте заедно

Мислиш за нея си през деня и тя мисли за теб. Пишете си съобщения, имейли или се чувате. Ако пътувате по работа, вие сте тъжни, че няма да я видите за няколко дни и тя съобщава, че се чувства по същия начин.