Според науката това е идеалното женско тяло

Всички знаем, че няма такова нещо като съвършеното тяло, но твърде много жени се стремят към недостижимото.

Трябва да тренираме за най-здравословното тяло, което можете да получите. Понякога забравяме, че генетиката играе роля в това как ще изглежда тялото ни.

Изследванията показват, че изображения на нереалистични форми и размери на тялото в медиите допринасят за недоволството на тялото при жени от всички възрасти.

Женските модели в САЩ имат размер 0 или 00. Повечето от тези модели са на възраст между 14-19 години и повечето от тях все още не са се превърнали в жени.

  • Много малко (ако има такива) жени са генетично способни да постигнат формата и размерите на тялото, които са представени в медиите. Дори и моделите не приличат на снимките, които се показват в списания и на билбордове.
  • Ако вярвате само в това, което модната индустрия предлага като идеална жена, винаги ще бъдете недоволни от вашия тип тяло. Истината е, че много модели търпят много трудности, за да поддържат нереалистичните си тела.

Изследователи от Тексаския университет прекараха две години в търсене на идеалната женска фигура и разбраха, че тя изглежда удивително като модела Кели Брук. Модната индустрия я смята за модел “плюс размер”. Учените казват, че тялото й е идеално по отношение на привлекателността и плодородието. Мъжете са по-привлечени от характеристиките на тялото като нейните и ги свързват с добро здраве и жизненост.

Разгледайте видеоклипа по-долу, за да научите повече за историята на женските тела.