Рецепта за детоксикиращ чай

Направете ударно начало деня си, като включите чая за почистване в ежедневието си.

Истинският успех, когато става въпрос за храни и напитки, е умереност, а не лишаване. Чрез просто добавяне на повече здравословни храни и напитки в ежедневната ни диета всеки ден, в крайна сметка доброто ще надделее над лошото.

Тази рецепта за детоксикиращ чай ще помогне на тялото ви да се отървете от увреждащи киселини и възпаленията. Чаят е лесен за употреба, може да се използва ежедневно и може да се съхранява в хладилника и да се използва като здравословен студен чай.

Ползите от чая

Куркума е къри подправка, която често се използва в индийската кухня. Мнозина не са наясно, че има дълга история на използване за медицински цели и е мощна противовъзпалителна и анти-канцерогенна билка. Нейните ползи оттогава са добре документирани в медицинската литература.

Куркумин – един от най-важните компоненти в куркумата – е доказано, че поощрява здравето и предпазва от широк спектър от здравни състояния като хронично възпаление, чернодробни заболявания, кожни проблеми (т.е. акне, псориазис, екзема), храносмилателни проблеми, мускулна болка и имунна подкрепа.

Джинджифилът отдавна е известен за облекчаване на стомашни заболявания като сутрешно гадене, колики и повръщане.

Една порция лимон съдържа 51% от дневните ви нужди от витамин С, както и други витамини и минерали. Лимоните са подходящи за подпомагане на борбата с инсулта, рака и астмата. Те също така помагат за поддържане на здравословен тен, увеличаване на абсорбцията на желязо и подсилване на имунната система.

Куркума – джинджифилов лимонов детокс чай (Порции 2-3)

Съставки

470-590 мл. филтрираната вода

2.5 см. пресен корен от куркума

2.5 см. пресен корен от джинджифил

Щипка черен пипер

1 лимон (не се вари, добавете към чая преди сервиране)

Мед (не задължително за подслаждане)

Забележка: Изследванията показват, че когато добавите щипка черен пипер към всяка рецепта, която има куркума ще увеличите свойствата на куркумата с 2000%

Вземете съд с вода. Докато водата кипи, обелете куркумата и джинджифила и ги нарежете на малки парчета (толкова по-малки, толкова по-добре).

След като кипне, мхнете съда с вода. След това добавете куркума, джинджифила и черен пипер в съда с вода и оставете да къкри за най-малко 10 минути (колкото по-дълго къпете, толкова по-мощен и концентриран ще бъде чая).

Изцедете лимоновото парче в чашата и се насладете, ако има лимон е органичен, можете да пуснете цялото парче в чашата си. Ако не е органичен, просто изцедете сока.

Съхранявайте чая в хладилника в херметически затворен контейнер за здравословен студен детокс чай.