Сипете оцет в градината и вижте какво ще се случи

Не всеки знае за невероятните приложения и предимства на оцета.

Ние открихме, че можете безопасно да използвате тази съставка и в градината.

Ето ги и свойствата, които правят оцета незаменим за всяка градина.

Как да използвате оцет в градината

Спрете да харчите пари за неестествени химикали, за да се отървете от плевелите. Вместо това опитайте да налеете оцет върху плевелите. Оцетната киселина в оцета ще спре растежа на плевелите и няма да повреди почвата. Смес от 1 част оцет с 1 част вода ще пази мравките и гризачите далеч от вашата градина. Можете също да добавите 2 супени лъжици оцет и една чаена лъжичка захар във водата във вазата със свежи цветя. Вашият букет ще остане свеж много по-дълго.

Не само че оцета може да замени скъпите химикали в градината, но също така може да се използва вместо дезинфектант в тоалетната

Как да използвате оцет у дома

Това е лесен, но ефективен начин да направите вашата баня по-чиста и по-безопасна. За да почистите външната мръсотия и да дезинфекцирате тоалетната с оцет, трябва:

Чаша от 9% оцет
Сода за хляб или йоден разтвор

Загрейте чаша оцет до 40 ° C и го разбъркайте със содата (йода). За 200 грама оцет ще ви трябва 1 супена лъжица сода. Ако използвате йод, пропорцията е 1: 1. Изсипете получената смес в тоалетна чиния за няколко часа. По-добре е да го направите вечер, така че сместта да остане в обекта, който почиствате през цялата нощ. За да подобрите резултата, можете да повторите процеса няколко пъти.

Какво прави оцет

Разтваря варовика
Почиства металните части от ръжда
Изпарява се, оцетът премахва неприятните миризми
Разтваря камъни в бъбреците
Убива бактериите от шигели (причинители на дизентерия) и E.coli