Хитрини, които ще опростят живота ви

Ето страхотен списък от 20 хакове, които ще ви научат как бързо да изсушите дрехите си, да направите обувките си водоустойчиви, да усилите високоговорителите на телефона си и още ммого!

Отглеждайте рози от резници

Ето страхотен съвет за отглеждане на рози от резници. Преди да засадите, сложете долните краища на резниците в малки картофи. Влагата и хранителните вещества в картофите ще позволят на резници да развият здрави корени.

Водоустойчиви обувки

За да превърнете плата за обувки в водоустойчив – намажете с пчелен восък обувките си. След това използвайте сушилнята, за да разтопите пчелния восък. Воала! Вашите водоустойчиви обувки са готови!

Изсушете дрехите си по-бързо

Ако нямате сушилня и трябва бързо да изсушите дрехите си, ето какво можете да направите. Поставете мокрите дрехи на суха кърпа. Завъртете кърпата с дрехата вътре. Вземете я и я затегнете възможно най-плътно, за да изтласкате излишната вода. След като изстискате излишната вода, сложете дрехата си върху закачалка, за да изсъхне напълно.

Миризливи обувки

Ако имате лошо меришещи обувки, поставете няколко сухи чаени пакетчета във всяка обувка, за да абсорбирате миризмата. Ако обувките ви не са само миризливи, но и мокри, напълнете ги със смес от ориз и сода за хляб и оставете за няколко дни.

Тесни обувки

Ако новите ви обувки са прекалено стегнати, ето как да ги разтегнете. Напълнете всяка обувка с мокър вестник толкова плътно, колкото можете. Оставете обувките да изсъхнат и след това извадете вестника.

Палене на огън

Чипса е не само вкусна хапване. Мазнините, маслото и химическите вещества в картофените (или други) чипсове ги правят идеалени за разпалване на огън.

Намерете малки загубени елементи

Използвайте вашата прахосмукачка, за да намерите малки неща, които сте загубили, като например обеци. Просто покрийте края на прахосмукачката с чорапогащник или чорап и започнете търсенето. Проверявайте от време на време, за да видите дали вече търсеният от Вас обект е там.

Бутилка с вода с означение по време

Ето страхотен начин да следите дневния си прием на вода. Начертайте линиите на бутилката с маркер и след това напишете часа до маркираното ниво. Маркирането ще ви служи като визуално напомняне за пиене на вода и това ще ви помогне да постигнете ежедневното Ви потребление на вода.

Премахнете петната на тоалетната чиния

Изсипете кутия Coca-Cola в тоалетната чиния и я оставете да престои една нощ. След това измийте със сапунена вода и накрая изплакнете с чиста вода.

Лесно отпушване на канал

Изсипете горещата вода надолу в канала и след това сложете 1 чаша сода за хляб. Бавно налейте 1 чаша оцет в канала. Изплакнете отново с гореща или вряла вода.

Почистване на душ-слушалката

За да почистите душът или кранчетата за баня, напълнете найлонова торбичка с бял оцет и я закрепете към душа с гумена ластичка. Оставете да се накисва в оцета за една нощ. Ще имате чисто нов душ на другата сутрин.

Предпазване на копчетата от скъсване

За да запазите копчетата на мястото им, просто лакирайте с безцветен лак за ноктите върху нишките.

Телесна миризма

Ако сте забравили да поставите дезодорант и не искате да миришете, като че ли сте във фитнес залата, нарежете на две половинкиа лимон или портокал и просто го разтръркайте върху кожата си. Миризмата на тялото ще изчезне.

Усилете високоговорителите на телефона си

Поставете телефона си в стъклена чаша или купа, за да увеличите силата на звука на високоговорителите му.

Свеж дъх

Ако сте напуснали дома и сте забравили да си измиете зъбите или паста за зъби е свършила, хапването на ябълка може да помогне с борбата с лошя дъх.

Цитрусови свещи

Искате ли къщата ви да мирише добре в продължение на часове? Направете портокалова или лимонена свещ, а нейната светлина и аромат ще продължи дълго време.

Отворяне на стегната капачка

Вероятно сте чували много начини да отворите упорита капачка на буркан. Опитайте да пуснете гореща вода на капачката за минута или две, избършете и след това отворете.

Трика с дървената лъжица

Този стар трик винаги работи. За да се спасите от кипване на течността в тенджерата, поставете дървена лъжица над нея. Ако започне да се вари много нагоре, лъжицата ще пукне мехурчетата и няма да прелее.

Извадете СИМ-каратата си без специалната игличка за ваденето й

Поставете малък кламер в малкия отвор на слота за SIM и ще можете да извадите картата си.