10 модни артикула, които тайно увреждат здравето ви

Доказано е, че 73% от проблемите на гърба на жените идват от дрехите и аксесоарите, които носят.

Много елементи от вашия гардероб не са толкова безобидни, колкото изглеждат.

Ние от Modernitta искаме да ви предупредим за тези 10 ежедневни дрехи и аксесоари, които могат да имат отрицателно въздействие върху вашето здраве.

Тесните панталони

Поради ефекта на компресията, тези супер популярни “слим дънки” са реална заплаха за вашето здраве. Те могат да причинят много проблеми, включително лошо кръвообращение, разширени вени и дори бавно храносмилане. Освен това, поради допълнителното налягане върху страничния бедрен кожен нерв, прекалено стегнатите панталони могат да причинят скованост и болка в бедрата.

Следващия път, когато търсите нови тесни дънки, уверете се, че те не само подчертават вашите черти, но и са безопасни за вашето здраве.

Високите токчета

В последното проучване учените от университета в Оубърн заключават, че жените имат четири пъти повече проблеми, отколкото мъжете. Болки в ставите, мазоли, изкълчвания на глезена, остеоартрит и увреждания на нервите, са само част от тях. Ако имате някой от тези проблеми, обвинете обувките с високи токчета, които обичате толкова много. Колкото по-високи и по-тесни са обувките, толкова по-лошо.

Опитайте се да ограничите времето, през което носите токчета и следващия път пробвайте с по-удобни. Краката ви трябва да се чувстват стабилни и балансирани, особено ако планирате да се разхождате на дълги разстояния.

Прашки

Ако често носите прашки, трябва да знаете, че това парче бельо може да доведе до сериозни здравословни проблеми, като вагинални инфекции, хемороиди, дразнене и кожни травми в гениталната област.

Опитайте се да не носите прашки много често, особено през лятото. Ако го правите, изберете 100% памук.

Тежки обеци и огърлици

Според неотдавнашни проучвания, 20% от всички пиърсинги развиват бактериална инфекция. Освен това, ако дадена процедура е била извършена неправилно, тя може да доведе до разпространение на инфекцията в бъдеще и да изложите живота си на риск. Използването на големи и тежки обеци често причинява възпаление на ушите, проблем, който понякога изисква намесата на хирург.

Същото важи и за огърлици. Тежеста може да причини болки в шията и дори трудни за лечение екземи.

Вратовръзките

Жените не са единствените, които страдат от дрехите си. Според проучване на университета Корнел, 67% от мъжете купуват ризи, които са по-малки от вратовете им.

В резултат на това малки ризи и тесни вратовръзки затрудняват кръвообращението, увеличават вътреочното налягане, причиняват главоболие, ограничават движението на шията и увеличават мускулното напрежение в гърба и раменете.

Грешен размер сутиен

Неправилният размер на сутиена или може да причини многобройни проблеми на гърба, рамената и гръбначния стълб.

Всеки път, когато си купите сутиен, пробвайте го преди да напуснете магазина. Ако имате големи гърди, избягвайте да носите сутиени с тънки презрамки. Ако имате по-малък бюст, уверете се, че металните банели не повреждат кожата ви.

Джапанки

Въпреки че са основен аксесоар за плажа, джапанките не са толкова сигурни, колкото си мислите. Те действително поставят краката ви в риск: този тип обувки могат да причинят претриване на краката, които лесно могат да бъдат заразени.

Освен това, тъй като са много плоски, петите ви се набиват, което може да се окаже причина за дискомфорт и болки в гърба.

Оформящо бельо

Тесният пояс може да причини задух, мускулни болки и проблеми с кръвообращението.

Винаги избирате подходящия размер за Вас и търсете оформящо бельо, направени от ликра, за да осигурите подходящ баланс, компресия и комфорт.

Изключително големи чанти

Подобно на всяка друга жена, най-вероятно ще напълните чантата си с всичко, от което може да се нуждаете. Въпреки това, прекалено голяма тежест върху едно рамо може да предизвика мускулна болка и в крайна сметка да повреди ставите.

Ако не можете да се откажете от любимата си чанта XXL, опитайте се да не я запълвате с ненужни неща. Само нещата, от които наистина се нуждаете.

Тесни поли

Полите тип молив привеждат краката ви твърде близо един до друг, така че винаги има вероятност да загубите равновесие и да паднете. Те ограничават всичките ви движения, от ходене до сядане в колата, но най-лошото е, че такива поли ще предизвикат мускулни напрежения и малформации на колената.