Съвети за красота през дъждовните дни

Пролет – топлото време, което ни предлага този сезон е като истинска благословия след снеговитата и студена зима. Но всички тези дъждове могат да съсипят грима и прическата ни, ако ни хванат неподготвени. Преди да се наконтите за излизане, проверете прогнозата за времето.

shapkaПонякога по-малкото е повече

Когато става дума за дъждовното време не прекалявайте с лака за коса и грима. Една класическа опашка, увита в красив шал или шикозна шапка е винаги на мода. Би било добре и да пропуснете драматичния грим.

Използвайте пудра и фон дьо тен

Трябва да използвате пудра и фон дьо тен всеки път, когато полагате основата на грима си, но те са особено важни през дъждовните дни. Запечатайте фон дьо тена, като нанесте пудра върху него. Това ще запази грима Ви, в случай че попаднат дъждовни капки по лицето Ви.

Запечатайте фон дьо тена с пудратаСветла основа

Докато сме на тази тема, да продължима с цвета на фон дьо тена. Избягвайте тъмните нюански, защото ако се смесят с капките дъжд ще стане истинска каша. Все пак трябва да се съобразите с натуралния цвят на кожата Ви, но дъждовните дни не са подходящи за демонстрация на бронзов тен. Заложете на леките кремове с овлажнител, които изравняват тена.

Заложте на кремовете, издавяващи тена.Кремообразен руж

Винаги избирайте кремообразен или гел руж, който попива в кожата и опасността от разтичане е по-малка. Обикновеният прахообразен руж се задържа върху повърхността на кожата.

Използвайте водоустойчива спирала и очна линия.Водоустойчив грим

Водоустойчивият грим е от ключово значение. Всяка дама трябва да притежава водоустойчива спирала за специални поводи. Използвайте водоустойчив грим за очи (спирала и очна линия), за да нямате проблем с черни петна лицето Ви, когато дъжда Ви срещне.

Дълготраен цвят за устни

Дълготрайните червила са страхотни за дъждовно време. Една красива усмивка със секси цвят червило винаги изглежда изискана. Опитайте гланц за устни или чевило с дълготраен ефект.

Гланц за устни или червило с дълготраен ефект.Вземете най-важните неща със себе си

Когато знаете, че Ви предстой среща с дъжда, се уверете, че имате всичко най-важно в чантата си. Коректор, пудра, червило, няколко памучни тампона, малка четка, ластичка или фиби за коса и фиксиращ лак за коса. Това е спасителния Ви комплект, в случай, че се случи нещо непредвидено.

Сложете в чантата си най-важните неща.Носете чадър

Това, че постоянно разнасяте чадър с Вас може да се вижда смешно на някои от приятелите Ви, но когато капчиците дъжд заромолят по гърба Ви, ще сте подготвени.

Винаги носете чадър в чантата си.