Как да си направим сами страхотни обици ?!

Висящи от чантата, от колана или от ушите, пискюлите са сред любимите ни аксесоари, освен това този модел ще бъде изключително актуален през лятото. Най-хубавото е, че тези семпли, но елегантни обици тип „пискюли“ мога да се съчетаят, както с елегантна рокля, така и с по-спортни дънки и тениска.В тази статия ще Ви покажа как да си направите сами обeци – пискюли.

Всичко, което ще Ви трябва.Ето какво ще Ви е нужно:

  • 25 метра тексителн ластик
  • 2 бр. филиграми
  • 2 бр. капачета
  • 2 бр. помощни материали – игли
  • 2 бр. кукички за обици
  • лепило
  • клещи
  • ножици

Текстилният ластик е много фин материал, който е идеален за изработката на пискюли. Отрежете две парчета по около 7,5 см. и ги оставете настрани. След това нарежете останалите с около 25-30 см. дължина. За урока сме използвали нюанси на праскова и портокал, но вие можте да изберете различни цветове или да използвате само един вид цвят. Разделете снобчетата на две,всяко с приблизително около 20 отделни въженца.

Нарежете ластикаПрегънете на две всяко от снобчетата и го вържете по средата с 7,5 см. парче на двоен възел, като отрежте излишната част.

Вържте всяко снопче по средатаПрекарайте иглата през капачето и добавете капка лепило в дъното на капачето.

Сложете капачето на иглата и добавете капка лепило.Вземете вързаното снобче и напъхайте частта с възела в капачето с лепилото. Придържайте го няколко минути, за да сте сигурни, че се е закрепило стабилно. От другата страна на иглата сложете филиграмчето.

Закрепете снопчето в капачето с лепило и сложете филиграма от другия край на иглата.Вземете клещите и огънете иглата около 90 градуса наляво. След това с помощта на клещите завиите иглата надясно за да се получи малко ушенце като на снимката.

Завиите иглатаЗавиите иглата, така че да се получи ушенцеУвиите иглата около ушенцето и отрежете излишната част.

Отрежете излишната част от иглатаПрекарайте кукичката през ушенцето на иглата и отрежете пискюла до желаната от Вас дължина.

Добавете кукичкатата в ушенцето на иглата и отрежете пискюла с желаната дължинаНаправете същото и с другата обица и ще получите един оригинален и красив чифт обици.

Завършен чифт обициТолкова са готини, а е толкова лесно!

Лесна изработка и страхотно качество

Източник на снимките: honestlywtf.com