Розовата вода – естествен благодат за нашата кожа

Розовата вода има много предимства, от които можете да се възползвате по различни начини, за да подобрите кожата и цялостното й благосъстояние. Без значение какъв е Вашият тип кожа, това ‘чудо на природата’ ще Ви помогне да изглеждате красиви и сияйни! Розовата вода се превръща в съществена част от света на красотата. Тя съдържа витамини, като А и С, и има противовъзпалителни свойства за естествено лечение и у дома. Розовата вода може да помогне на всеки един тип кожа, може да помогне за успокояването на чувствителната и раздразнена кожа, да балансира и почисти мазната кожа, да я подмлади, омекоти, тонизира, съживява и добавя красив блясък на нормалната кожа. Розовата вода съдържа антиоксиданти и различни витамини, които ще помгнат за предотвратяване на признаците на стареене и заедно с това ще подхрани и кожата. Също така, розовата вода има натурални антисептични и антибактериални свойства.

Rose Water

1) Използвайте розовата вода, за да предотвратите или намалите подпухналостта на очите.

Поставете една бутилка, пълна с розова вода, в хладилника за около половин час и след това приложете няколко капки от нея върху памучен тампон. Внимателно го поставете върху очите си. Тази процедура ще помогне за успокояване на нежната кожа около очите, ще предотврати или намали подпухналостта на очите, ще намали стреса и умората.

2) Освежете лицето си през целия ден чрез пръскане на розова вода върху кожата си.

Особено през лятото, розовата вода може да стане Ваш верен приятел и помощник, който ще се грижи за кожата Ви. Просто пръскайте, няколко пъти на ден, спрей от розова вода върху лицето си (или можете да я приложите отново с помощта на памучен тампон). Тази процедура незабавно ще освежи кожата, ще я хидратира и подхрани, като добави и прекрасен блясък и сияние. Ние много обичаме да държим розовата вода в хладилник, с която след това да напръскаме кожата си. Ще почувствате един охлаждащ и хидратиращ ефект.

3) При взимане на вана добавете 2 чаши розова вода за божествено и незабравимо преживяване.

Розовата вода ще омекоти и добави свежест на кожата. Също така ще придаде невероятно ухание на свежа роза върху тялото. Не е ли перфектен подарък за нашата красота?

4) Използвайте розова вода, за омекотите и подхраните сухата кожа.

Дамите със суха кожа могат да изпитат невероятните ползи на розовата вода. Веднага ще забележите успокояващото и омекотяващо действие върху кожата.

5) Розовата вода е натурално средство и за лесно премахване на грима.

Всичко, което трябва да направите, е да нанесете розовата вода върху памучен тампон и нежно да отстраните грима с нежни масажиращи движения. Розовата вода предстазва също така от прах, замърсявания, зачервявания и възпаление на очите.
За да създадете още по-ефективно средство за премахване на грима, навлажнете тампона с розова вода и добавете малко количество кокосово масло. Тази комбинация ефективно премахва грима не са от лицето, но също така може да се използва и върху нежната кожа около очите. Ще осигурите красив, здравословен блясък на кожата си и невероятна свежест. Никога не търкайте грубо, нито опъвайте кожата, тъй като искаме да запазим кожата си млада и красива за дълго време, нали?!

6) Използвайте розовата вода, за да тонизирате кожата си.

Редовната употреба на розова вода може да помогне за предотвратяване на бръчки (забавя процеса на стареене), свива порите и добавя прекрасен блясък на кожата.

7) Използвайте розовата вода, за да предотвратите раздразнението на кожата.

След бръснене кожата може да стане доста раздразнителна. Именно затова, ние Ви препоръчване да използвате розова вода, която да я успокои. Не само, че може да помогне на Вашите краченца да станат по-меки и гладни, но също така, розовата вода ще остави и своя удивителен и прекрасен аромат.

8) Ароматерапия.

Използвайте розовата вода и като съставка за ароматерапия. Изследвания са показали, че ароматерапията може да има огромен положителен ефект в подпомагането на борбата със стреса и допринасянето за по-здрав сън!Rose Water

Надяваме се тези съвети за грижа за кожата да са Ви били полезни! Чувствайте се свободни да споделите и Вашите тайни за красота.
Останете красиви и сияйни!