8 грешки при оформяне и стилизиране на косата

Красивата коса е един от най-важните ‘аксесоари’, които притежаваме. Знаете ли, че погрешната прическа или цвят на косата могат да ни състарят? Днес, нека да разгледаме някои от най-често срещаните грешки, които могат да Ви направят да изглеждате по-възрастни:Грешки при косата

1. Използване на голямо количество стилизиращи продукти

Понякога дамите обичат да наслояват твърде много гелове за коса, фиксиращи спрейове, мусове за обем и блясък, които могат да доведат до заплетени краища, спластена коса и трудно разресване. За да избегнете този ‘неестествен’ външен вид, приложете лек спрей за обем в корените на Вашата /все още мокра/ коса и след това изсушете с помощта на кръгла четка, която ще оформи и ще предаде обем. За финализиране на прическата напръскайте с лак за коса или спрей за блясък, но в съвсем малко количество.

2. Заплетени краища

Заплетените, увредени краища, както и къдриците, могат да направят косата Ви да изглежда скучна и определено да Ви направят да изглеждате по-възрастни. Ето защо, за да избегнете този проблем, не забравяйте да подстригвате косата си редовно, най-малко на всеки 2 месеца. Нанасяйте и подхранващи и хидратиращи маски за коса, както и серуми за цъфнали краища и термална защита.

3. Прекалено изсветляване на косата – рус нюанс

Твърде изсветлената руса коса /в рус нюанс/ определено може да Ви състари. Вместо да изсветлите цялостно косата си в рус тон, помолете Вашия фризьор да Ви направи два, три или четери различни видове акценти, в блисък до избрания от Вас цвят. Той може да Ви помогне да добавите дори илюзия за по-голям обем. Нашият съвет е да използвате безамонячна боя за коса, която е много по-малко вредна от самото изсветляване. Все пак, ако решите да се боядисата в един нюанс, то наблегнете на по-тъмно русо, като медно, златисто.

4. Боядисване на косата в твърде тъмен нюанс

Избягвайте да боядисвате косата си в твърде тъмен нюанс или дори черен, тъй като той би изострил някои фини линии на лицето, тъмните кръгове под очите и дори да подчертае сенките върху лицето. Ако все пак искате да притежавате по-тъмен нюанс, то помолете фризьора Ви да нанесете по-меки и светлинни нюанси, тъй като изглеждат по-естествено, добавя измерение на Вашата прическа и добра ‘визуална рамка’ на лицето.

5. Обикновена прическа – на черта

Една от най-често срещаните грешки е, когато дамите избират да подстрижат правата си коса на черта. Тази прическа определено не е подходяща за доста голяма част от женския пол. Вместо това, изберете прическа на пластове, която ще придаде обем. Пластовете могат да Ви направят и да изглеждате по-млади. Правилният стилист може и леко да коригира формата на лицето – било то по-тънко или кръгло, в зависимост от Вашите предпочитания.

6. Твърде къса или твърде дълга коса

Тези две прически могат да Ви състарят. Според много проучвания, мъжете предпочитат дами с коса до раменете или малко по-дълга, вместо с къса коса. Ако искате по-къса прическа, заложете на Боб прическата. Тя е също много актуална.

7. Прекалено стегната прическа

Когато връзвате косата си на стегната опашка, това наистина е изтънчена прическа. НО! Имайте предвид, че тя ще привлече вниманието към всяка една линия на лицето. Затова, когато решите да направите една по-екстравагантна прическа, се уверете, че ще оставите няколко кичура коса от двете страни на лицето си. Това би добавило по-младежки вид на Вашия стил.

8. Липса на обем

Тънката, безобемна коса също може да бъде много скучна. Избягвайте използването на преса за коса, тъй като тя не предава никакъв обем. Ако все пак искате права коса, то сушете косата си с помощта на кръгла четка, тъй като по този начин няма да изглежда толкова суха и безжизнена. За повече обем, ние Ви препоръчваме използването на спрей за обем, които да нанесете в корените на косата си.

Надяваме се да сте намерили ценни съвети за красота. Бъдете винаги красиви и сияйни!