Проблеми с кожата? Променете менюто

Има ли жена, която не иска да има красива кожа, която е нито суха, нито мазна, без акне и други кожни проблеми? Най-вероятно – не.

За да постигнем всичко това, използваме всякакви козметични продукти, които да балансират кожата и да я направят неотразима. Но мислите ли, че само козметиката е достатъчна, за да постигнете желания резултат? Нужно е и още нещо – подходящ хранителен режим. Ето кои храни влияят на кожата и по какъв начин.

Мазна и смесена кожа

Проблемът при вас е консумацията на прекалено много захар, газирани напитки, пържено и мазно. Трябва да намалите консумацията им, защото когато те са в прекалено голямо количество, кожата образува повече себум, замърсява се и порите се запушват. Заменете газираните напитки с вода и намалете приема на сладки изделия, за да пречистите тялото си от токсините. Така ще позволите на кожата си да се възстанови и почисти по естествен начин.

Справяне с бръчките

Решението е да спрете с кофеина, защото той причинява появата на фини линии и бръчки. Не приемайте повече от две кофеинови напитки на ден и дори ако можете, ги спрете напълно. Ако ви е нужен все пак, можете да пиете зелен чай, който съдържа полифеноли, които разрушават свободните радикали. Храните, които ще се справят със свободните радикали, са спанак, броколи, чушки, цвекло, боровинки, грозде, ягоди и домати. Включете ги в режима си и много скоро ще забележите резултат.

Подобряване на еластичността на кожата

Пийте много вода, постоянно и по малко. Не се наливайте наведнъж. Кожата ви видимо ще подобри състоянието си – ще стане много по-свежа, хидратирана и еластична. Ако приемате кофеин или алкохол, пийте повече вода. Полезно е да се пият по 7-8 чаши всеки ден.

Забавяне на стареенето

Хапвайте моркови, които са много богати на бета каротин и определено са силно оръжие срещу стареенето. Той помага за регенерацията и по-бързото изграждане на клетките. Достатъчен е един морков на ден, за да сте сигурни, че предпазвате кожата си максимално добре.

Освежаване и заздравяване на кожата

Краставиците са вашето решение. Консумацията им ще освежи максимално кожата ви и ще подобри здравето на съединителната тъкан на лицето ви.