Здравословни продукти, които цял живот ядем грешно

Според статистиката, рисковете от затлъстяване се удвояват сред възрастните и се утрояват сред децата през последните 30 години.

Въпреки че повечето хора се опитват да се придържат към здравословния начин на живот, здравословните продукти, които консумират, се консумират погрешно през повечето време. Тази статия ще ви покаже най-добрия начин да ядете популярна здравословна храна.

Събрахме някои прости препоръки, които ще помогнат да се направи здравословната храна дори по-здравословна.

Елда

Причината: Елда е богата на желязо, докато млякото е богато на калций. Когато се консумират поотделно, тези 2 продукта допринасят за много ползи за здравето, но когато се консумират заедно, те пречат на усвояването един на друг.

Месо

Причината: Протеинът, консумиран през нощта, претоварва функциите на храносмилателната система и води до неспокоен сън.

Пресни картофи

Причината: Най-здравословната част от картофите са калият, желязото, фосфорът и витамин С, които се съдържат главно в кората. Важна забележка: ако картофите са зелени, вероятно се дължи на соланинът, вредният токсин, съхраняван в кората. В този случай тази коричка трябва да бъде премахната.

Киви

Причината: Можем да получим 3 пъти повече фибри и антиоксиданти и да победим стафилококите и Е. coli просто като консумираме кората на кивито.

Моркови

Причината: Варените моркови имат повече бета-каротин и лутеин, които са полезни за зрението и също така са добри за поддържане на кожата ви по-млада. Сготвянето им помага на тялото да ги абсорбира 5 пъти по-добре, отколкото ако са сурови.

Патладжан

Причината: Концентрацията на калий нараства по време на процеса на печене, докато количеството нитрати и намалява.

Ориз

Причината: Оризът е пълен с въглехидрати, които са източник на калории. Чрез яденето на ориз през деня, ще дадете на тялото достатъчно време, за да ги изразходи и да изгори натрупаните калории.

Чесън

Причината: Изключително полезна съставка на чесъна, наречена алицин, се образува, когато се смесват два ензима “заключени” в различни части от чесъна. Когато нарязваме скилидка чесън, тези ензими получават своята дългоочаквана свобода, докато ние получаваме ароматна съставка, която подтиска развитието на ракови клетки, отговорна е за антиоксидантните и антимикробни ефекти и защитава нашата имунна система. Но процесът на “отключване” и смесване отнема известно време, така че е по-добре да изчакате малко, преди да добавите чесъна към ястието ви.

Домати

Причината: Въпреки че ще загубим малко витамин С, когато сме консумираме домати от консерва, ще можем да увеличим съдържанието на ликопен. Този пигмент дава не само червен цвят на домата, но и е най-силният антиоксидант. Той помага за предотвратяване на сърдечно-съдови, онкологични и възпалителни заболявания.

Тиква

Причината: В кората има повече минерални елементи, диетични влакна (фибри и пектинови вещества) и витамин С.

Черен чай

Причината: Учените установиха, че казеините, които са протеини, съдържащи се в млякото, анулират здравословните ползи от чая. Тези свойства на чая, които оказват положително влияние върху функционирането на сърдечно-съдовата система, стават неусвояеми.