Гримиране, като от професионалист – Съвети и трикове

Готови ли сте да разберете някои ценни съвети, които гримьорите препоръчват? Ако отговорът е ‘да’, то сте попаднали на правилното място!

Професионални четки

Основният ключ към чудесния грим е използването на подходящи инструменти. Гримьорите твърдят, че четките за грим са толкова важни, колкото и качеството на продуктите, които се използват. Именно затова, важно е да включите 8 основни четки: четка за фон дьо тен, четка за коректор, четка за руж, четка за пудра, четка за нанасяне на червило, четки за прецизно нанасяне/ разнасяне на сенки за очи.
Точно като художник, трябва да знаете и как да държите четките. Недейте да притискате четката твърде много до лицето си, дръжте я внимателно и с леки движения нанасяйте продукта.

Смесете фон дьо тена си с основата за грим

Друг професионален съвет е да научим как да смесваме фон дьо тена с основата си за грим. Ако искате по-нежен и прецизен вид, то смесете тези два продукта, защото по-този начин ще запазите покривността на фон дьо тена. Също така, Вашия грим ще издържи по-дълго време и ще стане по-равномерен.Makeup Artist

Нанасяне на коректор, като от професионалист

От значение за перфектния грим е и да се идентифицират дефектите по лицето и да се прикрият с подходящ продукт – зачервявания, породени от топлото или студено време, тъмните кръгове под очите, белези и т.н. Трябва обаче да знаете, че противоположните цветове могат да се изключват взаимно. Зачервяванията могат да бъдат прикрите с коректор със зеленикав оттенък, а тъмните кръгове – с коректор в оранжевата гама.

Перфектен контур на лицето

Ето тук идва и другия страхотен съвет, който професионалистите ни предоставят. Например, ако имате кръгло лице, но искате то да бъде овално, трябва да нанесете бронзант (или бронзираща пудра) с един или два тона по-тъмен от тена на кожата Ви. Удачно е да се приложи по слепоочията, по брадичката и бузите. За тези от Вас, които имат високо чело, бронзанта трябва да се нанесе върху външния ръб на челото, по протежение на линията на косата. Освен това, можете да коригирате широкия нос, като започнете от центъра му нагоре към вътрешността на веждите.Makeup Artist

Променете формата на очите си

Може би най-голямото предимство на грима е, че можете да го използвате, за да коригирате своите несъвършенства. Например, можете да удължите очите си чрез прилагане на тъмен нюанс върху клепачите си. За дамите, които имат малки очи, това е чудесен съвет: просто нанесете бял/ бежов молив на вътрешния ъгъл на долните си мигли. Това ще помогне на очите Ви да изглеждат по-отворени. След това използвайте черен молив на горните и долните мигли и ги свържете с линията на вътрешния ъгъл. Важно е да се открои бялата линия!

Много гримьори препоръчват към спиралата да се прибавят и няколко капки вода. Така тя става по-лесна за нанасяне. Когато имате съмнения какъв нюанс спирала да използвате, без съмнения, черното е Вашето решение. По този начин ще подобрите формата на очите и ще подчертаете миглите.