Предателство с особена жестокост

След няколко дни навършвам 30 години, но на празника ще бъда сама. Преди много време един мъж нарани сърцето ми, а аз все още не мога да преодолея болката от жестоката му измама и предателство.

С Валентин имахме дълга връзка и преминахме през какви ли не житейски препятствия, за да бъдем заедно. Когато завършихме университета, двамата се събрахме под един покрив. Съжителството ни не беше лесно и имаше периоди, в които нямахме пари дори за хляб. Но се амбицирахме, намерихме си работа, стъпихме си на краката и започнахме да правим планове за бъдещата ни сватба.

Един ден приятелят ми каза, че братовчедка му ще ни гостува за няколко дни.

Идвала от провинцията и нямала къде да отседне. Ако тогава знаех какво ме очаква, никога не бих допуснала тази особа в живота ми. Не харесах Мариана от пръв поглед: руса, прекалено гримирана, а очите й шареха навсякъде. Бях изненадана, че с Валентин се отнасяха прекалено интимно за братовчеди, но реших, че просто ревнувам.

Три дни по-късно гостенката ни си тръгна, но следващия месец отново дойде. Оттогава Мариана ни гостуваше доста често и винаги оставаше да нощува у дома. Понякога носеше подаръци на Валентин, а мен открито ме пренебрегваше. Настъпи лятото и Валентин замина в провинцията на гости при родителите си. Докато отсъстваше, наш общ приятел дойде да ме посети, с който отдавна не бяхме се виждали, защото живееше в чужбина.

Заприказвахме се и аз му споделих, че Мариана – братовчедката на Валентин, доста често ни гостува.

Приятелят ни помълча известно време, после ме хвана за ръката и директно заяви: ” Виж какво, Кремена, за двамата от години се носят много грозни слухове. Някои познати твърдят, че отношенията между тях не са точно роднински. Добре е да се пазиш от тази жена.”. Тогава не повярвах на добронамерения съвет на приятеля ни, но два месеца по-късно, се наложи да се изправя очи в очи с горчивата истина.

Беше типичен есенен ден. Имах ужасно главоболие и помолих да ме освободят по-рано от работа. Свежият въздух ми дойде добре, главоболието ми леко премина и пътьом се отбих в магазина, за да купя хляб и колбаси. Когато се прибрах вкъщи, от спалнята се чуваше женски смях. Тихо отворих вратата и замръзнах на място.

На леглото чисто голи се търкаляха Валентин и Мариана…

Толкова бяха отдадени един на друг, че не забелязаха присъствието ми. Останалото ми е в мъгла. Нямам спомени как съм изтичала на улицата, крещейки с цял глас. Това беше краят на връзката ми с Валентин. Още същият ден той напусна апартамента ни. Не се върна да ме потърси или да ми обясни защо така постъпи с мен.

Колко ли време са ме заблужавали тези мръсници? Дълго време не можех да повярвам на случилото се. Понякога си мислех, че сънувам кошмар и всеки миг ще се събудя. Изминаха години, а аз все още страдам и не мога да преодолея болката от чудовищното предателство на бившия ми приятел. Страхувам се да се обвържа с друг мъж, страхувам се, че отново ще ми разбият сърцето.

Източник: lichna-drama.com