Нещата, за които трябва да спрете да се притеснявате веднага

Има неща които си заслужават тревогите, но има и такива, за които просто не си струва да се притеснявате.

Работата ви

Освен ако работата ви не е свързана със спасяване на живота, не трябва да се вълнувате толкова много за нея. Тъй като тиймбилдингите не са толкова забавни, колкото истинските партита, просто се забавлявайте, когато почивате и не мислете за проблемите на работа. Още по-малко пък не ги пренасяйте вкъщи.

Любимият ви спортен отбор

Имате право един ден да злорадствате на една зрелищна победа и да удължите радостта до една седмица, ако това се е случило в града на споменатия спортен отбор. Но освен да печелят, отборите понякога и губят играта. Не е нужно да избадате в депресия, ако любимият ви отбор не е на първо място в класациите.

Пороци

Имаше време, когато прекомерното ви потребление на алкохол беше посрещнато съвикове, страхопочитание и вълнение. Това време свърши в момента, в който сте започнали да работите сериозна работа или да изплащате ипотека или кредит. Сега това е досадно и детинско. Не го мислете.

Деца и домашни любимци

Децата порастват и поемат по своя собствен път. Не става дума да не се притесявате и да не се грижите за тях, а да не се вманиачавате по тези грижи, особено когато децата вече са големи.

Всички знаем погледа на кучето коато сутрин тръгваме за работа… тъжно нали? Но споменете си радостта, с която ви посреща, когато се прибирате вечер. Заслужава си нали?

Автомобила

Купувате кола, карате я, чупи се, ремонтирате я, чупи се пак, продавете я, купувате си нова. Лесно и просто. Без излишни нерви.

Прочели сте книга или сте изгледали сериал

Хората са устроени да се привързват. Дали към други хора, животни, предмети или измислени герои – това е факт. Прочели сте хубава книга или сте изгледали сериал от няколко сезона и героите ви липсват – познато чувство. Вместо да скърбите за тях, намерете им заместници – нова книга или нов филм.

Пътешествията

Едва ли има човек, които да не е изпитвал онова усещане, когато ваканцията или тпуската е към своя край и скоро ще трябва да се върнете в суровата действителност. Вместо да скърбите по отминалата почивка, започнете да мислите за следващата. Зареждащо е.