Народни методи за елиминиране на възпалено гърло

Възпалено гърло може да се появи внезапно и необходимите медикаменти не винаги са на разположение.

За да не търсите аптеки посреднощ с надеждата да си набавите поне някои средства, използвайте популярните методи: 

ГАРГАРА СЪС СОДА И СОЛ

В чаша топла вода разтваряйте една чаена лъжичка сода и една чаена лъжичка сол. Правете гаргара по три пъти на ден. Содата и солта имат противовъзпалителен, дезинфекциращ и успокояващ ефект.

ГАРГАРА С ЛАЙКА И ГРАДИНСКИ ЧАЙ

Добавете една супена лъжица сушена лайка и градински чай във врящата вода. Смесва се бърка в продължение на 15 минути, след това се изключва котлона и се охлажда до стайна температура. Гаргара по 3 – 5 пъти на ден. Тези билки са отлични естествени антисептици, които убиват микробите и успокояват възпалените области. 

РЕЗОРБЦИЯ НА ПРОПОЛИС

Медът и прополисът имат положителен ефект върху здравето, облекчават симптомите на настинка и имат антивирусен ефект. При възпалено гърло, 3 – 4 пъти на ден, разтваряйте парче прополис. 

Какво ще стане, ако ядете една лъжичка мед всеки ден: невероятни промени

ТОПЪЛ ЧАЙ С МАЛИНИ ИЛИ РОЗИ

Експертите препоръчват тази напитка да се използва по време на настинка възможно най-често. Тя помага на организма да противодейства на вирусите и микробите, укрепва имунната система, намалява възпалението и почиства организма от токсини. 

ТОПЛО МЛЯКО С МЕД

Тo облекчава възпалено гърло. В комбинация с мед и масло, млякото не само премахва раздразненията, но и укрепва имунната система, ускорява възстановяването и помага за облекчаване на възпалението. За да приготвите продукта, разтваряйте една супена лъжица мед и една супена лъжица масло в чаша топло мляко. За максимална ефективност тази смес трябва да се приема няколко пъти през деня.