Напитки, които могат да причинят рак

Ракът е една от най-ужасните болести по редица причини.

Известно е, че колкото по-късно се диагностицира, толкова по-малък е шансът за оцеляване. В това отношение превенцията е на първо място. Знаете ли, че някои напитки предизвикват рак? Разгледайте този списък. Някои позиции ще ви изненадат.

Водата от чешмата

Водната инфраструктура у нас застарява ден след ден. Купете филтър за пречистване на водата и живейте в мир.

Бутилирана вода

Никога няма да разберете какво е има в бутилка минерална вода. Възможно е да е чешмата. Най-токсичният елемент на бутилираната вода обаче е пластмаса, която крие бисфенол-А. Това химическо съединение е свързано с риска от рак на простатата и рак на гърдата.

Енергийни напитки

Енергийните напитки наистина ви карат да се чувствате вълна от жизненост, но на каква цена? Те са изработени от захар, кофеин и изкуствени оцветители. Всички тези съставки незабавно повишават нивата на кръвната Ви захар и правят сърцето ви да работи по-бързо. Всичко, което отслабва вътрешните системи на тялото, отваря вратата за растежа на раковите клетки.

Газирани напитки

Подобно на енергията, содата съдържа висока концентрация на рафинирана захар, стабилизатори и консерванти. Най-токсичният от тях е канцерогенният 4-метилимидазол, който е отговорен за придаването на кафявия цвят на пепси и кока напитките.

Диетична сода

Напитките като диетичната сода са позиционирани като здравословна алтернатива на редовната сода. Но какво се случва, когато редовната захар и сиропи се заменят с изкуствени подсладители? Това води до появата на диабет и затлъстяване. Наднорменото тегло, от своя страна, корелира с вероятността от рак.

Много горещи напитки

Помислете два пъти, преди да седнете, за да пиете много горещ чай. Лекарите предупреждават, че температурата на напитките над 65 градуса е свързана с появата на рак на гърлото.

Алкохол

Етанолът е известен карциноген, свързан с появата на няколко вида рак, включително рак на хранопровода, стомаха, дебелото черво и гърдата. Лекарите съзнателно определят стандартите за консумация на алкохолни напитки, дори и по отношение на здравословно червено вино.

Кафе с различни аромати

Благоприятните свойства на кафето могат дабъдат развалени от различните пълнители, които модерните кафенета предлагат на посетителите. Захар, сиропи, карамел и вкус на плодове осигуряват на напитката ви с 580 калории и 26 грама чиста мазнина.

Сок

Сокът е лишен от натурални влакна и повечето от витамините, но се допълва със захар и аромати. Провокира повишаване на кръвната глюкоза и предизвиква апетит.

Готови смутита

Смутитата са по-здравословна алтернатива на соковете, тъй като те държат растителните влакна в техния състав. Ако обаче предпочитате готови опции, очаквайте в чашата си много ненужни добавки.

Спортни напитки

Спортното хранене е предназначено да гарантира, че спортистите в маратона могат бързо да възстановят енергийните резерви. Но ако отидете в салона, пийте чиста вода. Оставете мисълта за бутилка, пълна с бързи въглехидрати.