Най-известните и красиви улици от цял ​​свят, достойни за вниманието на туристите

На земното кълбо има много улици, на които са заснети филми и телевизионни предавания, които станаха благодарение на това известни в целия свят.

Най-известните от тях са събрахме в тази колекция и в момента можете да се насладите на гледките на най-красивите улици в света.

Уолстрийт

Уолстрийт е централната точка на финансовите дейности на цялото земно кълбо. И това определено е една от най-известните улици в САЩ. Понякога се нарича артерия на капиталистическото общество, тъй като тук се правят най-големите сделки в историята.

Холивудската алея на славата

Холивудската алея на славата е включена в много филми и телевизионни предавания. И ето как изглежда обикновено. На “Walk of Fame” звездите са представени с имената на най-известните и успешни американски телевизионни звезди в световен мащаб.

Шанз-Елизе

Шанз-Елизе се смята за една от най-красивите улици в света. Това е и най-старата улица в Париж, минаваща през историческия център на града. Днес тя е пълна с тълпи от туристи, които идват целогодишно за скулптурните композиции, намиращи се тук.

Као Сан

Као Сан е много по-малка от много от улиците в този списък, но фактът, че е постоянна пълна с хора и живот, я прави наистина велика. Khao San улица базар в Тайланд.

 Lombard Street

Тази 6-футова висока извита улица, разположена в Сан Франциско, се смята за най-извитата улица в света. Изкачвайки се към върха, трябва да преодолеете много, много стръмни завои. Това наистина е прекрасна разходка.

Via Dolorosa

Името на тази улица, разположена в сърцето на Йерусалим, буквално се превежда като път към страданието. Via Dolorosa е известна с историята си. Според библейската традиция, тя е пътят на Исус по пътя към разпятието в деня на смъртта му.

Роял Миле

Дължината на Royal Mile, както подсказва името, е една миля. Малка част от улицата включва много атракции и паметници, като древния Единбургски дворец.

Бродуей

Улиците с това име се намират в Съединените щати, но не е известно, както и Бродуей, разположено между 53-та и 42-та улица в Манхатън. Бродуей се смята за родното място на американската музикална и театрална история.

Преминаването на Шибуя

Шибуйското кръстовище в Япония се счита не само за най-натоварения кръстопът в страната, но и за най-натоварения в света. В пиковите часове може да има до хиляди пътници, и смешно е, че пиковите часове могат да започнат по всяко време. Това е просто невероятно.

Аби Роуд

Голям брой хора, които никога не са били в Лондон, лесно ще разпознаят Аби Път. Факт е, че тя е изобразена на известната корица на албума The Beatles от 1969 г. Верни фенове все още идват от цял ​​свят и пресъздават тази снимка.

Орчард Роуд

Разположен в сърцето на Сингапур, Orchard Road е една от най-известните търговски улици в Азия. Името й се връща в дните, когато води до огромна градина от изкуствени лилии.

Чанди чаук

Chandni Chowk е идеалното място, ако искате да се поглезите с бенгалска кухня или да получите автентичен подарък за всеки човек. Тази шумна улица е доста хаотична и при първото й посещение е много трудно да се избегне културния шок.

Лас Вегас Стрип

Кой не е чувал за тази улица, намираща се в града, който е собственик на най-вълнуващите казина и хотели.

La Rambla

Ла Рамбла, разположена в Барселона, столицата на Каталуния в Испания, се състои от поредица от къси алеи. Това е може би най-натоварената алея, разположена в Барселона. Тя винаги е претъпкана с туристи и местни жители.