Можем ли да детоксикираме тялото си с вана за крака?

Ваничката за крака може да бъде прекрасен начин да се отпуснете след тежък ден или да съживите кръвообращението в краката.

Тя също може да бъде полезна, ако страдате от “стъпалото на спортиста”. Но може ли да детоксирате цялото си тяло през краката си?

Макар че няма научни доказателства, които да подкрепят твърденията на хората, които се възползват от тези бани за детоксикация, няма и доклади, че те са вредни. Няма метод за детоксикация на крака, който да изчиства токсините от краката ви, но накисването им е прост, безобиден начин за облекчаване на стреса.

Лечението е просто – поставете краката си в топла солена вода в продължение на 30 минути с електронно устройство за SPA ваничката. Почти веднага водата започва да се превръща в кафява. След края на процедурата, водата е тъмно кафява и се пълни с метални люспи. Много минерални извори твърдят, че могат да ви кажат коя област на тялото е била детоксирана от цвета на водата. Промяната на цвета е просто въпрос на реакция на химикалите.

Когато се потопите краката си в солена вода, се извършва химичен процес, наречен електролиза, който води до ръжда с изключително висока скорост. Промяната на цвета ще се случи независимо дали краката ви са във водата или не.

Има ползи ваничките за крака, но премахването на токсините от тялото ви не е една от тях. Според д-р Стивън Барет, М.Р. устройството не може да изтегли токсини през краката.

Ваната за крака е идеален начин за намаляване на стреса, облекчаване на болки в ставите и мускулна скованост, укрепване на имунната система, подобряване на съня и възстановяване на циркулацията в краката.

Независимо дали вярвате, че ваната за крака детоксифицира вашето тяло или не, няма причина да плащате изнудната сума за детоксикация на крака, когато можете да си направите у дома част от това, за което бихте платили в СПА центъра.

НАЧАЛНА РЕЦЕПТА

1 чаша морска или каменна сол
1 чаша сода за хляб
Няколко капки лавандулово масло (по избор)

Смесете добре всички съставки. Изсипете сместа в много топла вода във вана или леген, достатъчно голяма за краката ви. Поставете краката си във ваната и просто се отпуснете. Дръжте краката си в банята за 15-25 минути.

Това е метод, който е изпитан във времето, за да се отървете от мръсотия, сажди и бактерии на краката. Баните за крака със солена вода имат няколко полезни качества. Те помагат да се премахне мръсотията от стъпалата на стъпалата и напълно да се почистват краката ви. Освен това се смята, че солта има свойства, които благоприятстват заздравяването на някои рани.

Това накисване на краката може да се комбинира с медитация и / или други техники на дишане, за да увеличите потока на кислород в тялото и по този начин да подобрите състоянието си.