10 факта за женското тяло, за които много малко хора знаят

Вече знаем за невероятната издръжливост на женските тела.

А знаехте ли, че целулитът не е “лоша мазнина”, а абсолютно нормално нещо? Какво ще кажете за това, че жените са по-рационални от мъжете по природа?

Събрахме 10 факта за женското тяло, за които вероятно никога не сте чували. И не пропускайте нашия изненадващ бонус в края.

1. Вратовете на жените са по-подвижни

Забелязали ли сте някога как се обръщат жените и мъжете, когато ги повикат? Опитайте това и ще видите, че мъжът обръща цялото си тяло и че жената просто обръща глава. Причината е в мускулната структура, която е по-еластична в женските тела.

Но, скъпи дами, моля ви, внимавайте, докато въртите главите си. Според проучване от Медицински център на университета Лойола, жените съобщават за болка в шията по-често, отколкото мъжете.

2. Жените имат чувствителен слух, докато спят

Този факт е резултат от еволюционен процес. Жените са чувствителни към шума, докато спят, така че те да могат да се събудят от плачещо бебе. Но добрата новина е, че това правило работи само за високи шумове. Говоренето в нисък регистър ще помогне да се избегне събуждането на жена.

И това, което е несправедливо в тази ситуация, е, че жените също са по-чувствителни към нарушения на съня, отколкото мъжете.

3. Винаги едната гърда е по-малка от другата при жените

Разликата може да е почти невидима или много забележима, но и в двата случая няма какво да се притеснявате. Никой няма абсолютно симетрични гърди. Има много причини за това. Това може да бъде например обемът на гръдната тъкан или различен размер или форма на гръдния джоб. Понякога това зависи от еластичността на кожата.

Както и да е, вярваме, че всички гърди са красиви.

4. Жените са по-рационални от мъжете

Въпреки общото мнение, че жените са по-емоционални, а мъжете са по-рационални, реалността е съвсем противоположна. Деблия кортекс се асоциира с по-високи резултати при различните тестове за когнитивно и общо разузнаване. А мозъкът на жената е много по-дебел, отколкото на мъжа.

Междувременно мъжете имат по-големи мозъчни обеми, които играят широка роля в емоциите и вземането на решения.

5. Слулитът не е лошо нещо

Преди всичко “целулитът” не е медицински термин, но също не е знак за затлъстяване, а за зряла жена.
Според статистиката, само една от 40 жени няма такъв тип натрупване на мазнини в глутеалния и бедрената област.

Независимо от това, продължаваме да чуваме за “грешната” мазнина и натрупването на токсични вещества, с които телата ни не могат да се справят, но мастната тъкан всъщност играе важна роля в производството на хормони, включително естроген.

6. Жените се напиват по-бързо от мъжете

Жените имат по-малко вода в тъканите си от мъжете. Какво означава това? Няколко неща. Жените се напиват по-бързо от мъжете, защото телата им са по-малко способни да усвояват алкохола, преди да достигне до кръвта.

Жените се потят по-малко от мъжете. Това може да е добро, но това също е причината на жените даим е винаги студено. Поради ниското ниво на водата и следователно по-малък обем на кръвта, жените също имат нива на хемоглобина, които са с 12% по-ниски от тези на мъжете.

7. Жените формират по-силна привързаност към други хора

Причината е, че жените имат по-високи нива на окситоцин. Окситоцинът е така нареченият любовен хормон. Той насърчава привързаността, укрепва връзките и облекчава стреса. Окситоцинът също е отговорен за създаването на връзки между майка и дете и дори за кърменето.

8. Телата на жените продължават да се променят в двадесетте си години

Ако сте имали луди и нездравословни тийнейджърски години, не е твърде късно да промените начина си на живот. Женските тела все още растат и се оформят в двадесетте. Така че, продължавайте да ядете банани и бадеми, те съдържат много калций, което наистина помага да направите костите си по-силни. Упражненията за укрепване на мускулите ще направят това също.

Също така има шанс да получите по-добри резултати в процеса на вземане на решения, защото вашият префронтален кортекс все още се развива.

9. Жените имат по-добра предразположеност към творчеството

Мозъкът е мрежа. В него има много проводници и връзки. Проучванията установиха, че мрежите в мозъка на жените са по-свързани от мрежите в мозъците на мъжете.

Това означава, че жените са по-бързи при създаването на причинно-следствени връзки, но в същото време лесно могат да свикнат с рутина.

10. Европейските жени са по-бели от мъжете

Според новите изследвания, жените с европейски произход са два пъти по-склонни да бъдат естествено руси в сравнение с мъжете. Изследването предполага, че това е така, защото блондинските гени, които може да са били при раждането, са по-упорити при жените и всъщност изчезват при мъжете. Това също може да се случва по еволюционни причини, защото блондинките са по-склонни да имат успех в отношенията си и мъжете са по-склонни да бъдат успешни с жените, ако са тъмнокоси. Разбира се, всичко това е само теория за сега,

Засега учените наричат това явление “интригуваща мистерия”.

Бонус: Съвет за езика на тялото

Говорейки за мистерии, друг мистичен атрибут на женското тяло е езика на тялото. Независимо дали става въпрос за художествена литература или наука, ще ви оставим, но едно нещо е преминало изпитанието на женския чар: жестове на ръцете.

Начинът, по който жена стои в поза, разкрива много за нейните чувства. Една от най-важните позиции, в които трябва да стоите, е когато държите раменете ниско и ръцете ви заедно. Това показва, че се интересувате от това, което се случва. Напротив, ако ръцете са пресечени, това показва, че не се интересувате от някаква връзка с лицето, с което говорите.

Поддържайки ръцете си под нивото на брадичката и извън всякакви джобове, докато използвате минимални движения за пресичане на ръцете, те се четат като привлекателни и приятни в социални, бизнес и романтични ситуации.

Кои факти сте забелязали за себе си? За кои не знаехте? Споделете вашите мисли с нас в коментарите!