Може ли една жена да ходи без сутиен: да или не ?

Натуралния външен вид сега е по-популярен от всякога. Много социални движения подтикват жените да ходят без сутиен. Дизайнерите, подкрепящи женствеността, създават дрехи, които включват носенето на минимум бельо.

Много жени страстно подкрепят новата мода, но лекарите имат свои собствени мнения по тази тема. Дали жените трябва да ходят без сутиен.

Типове сутиен

Много сутиени наистина са неудобни и гърдите могат да се повредят. Но имайте предвид, че има различни видове сутиени. За да се избере правилният модел, е необходимо да се вземе предвид размерът, пълнотата на гърдите, здравословното състояние и видът на жената (ходене, спорт).

Какво ще стане, ако спиш със сутиен?

Какво казват мамолозите?

Лекарите мамолози твърдят, че отхвърлянето на сутиена е полезно за онези жени, чиито гърди са не повече от трети размер. В допълнение, жените, които имат трети размер на гърдите, трябва да издърпват сутиена по време на физическо натоварване. Мамолозите се противопоставят на невидимия сутиен, който е прикрепен към гръдния кош със силиконова подложка.

В края на краищата, от такива модели е прегряване на млечните жлези, което прави кръвоснабдяването по-интензивно. И това може да доведе до активиране на анормални клетки и тяхното по-нататъшно преобразуване в злокачествени неоплазми.

9 трика със сутиена, които малко момичета знаят

Какво правят жените с по-голям размер на гърдите?

Жените с гърди 4-5 размер също казват, че ходенето без сутиен е удобно. Въпреки това, гърдите с такъв размер се нуждаят от подкрепа, а в сутиена, жената става не само по-привлекателна. Сутиенът предотвратява стрии и синини по гърдите. Това може да бъде продукт от дантела с подплънки.

Ако жената има силиконови гърди

За жени със силиконови гърди сутиена не е желателен. Тъй като гърдите са меки и изглеждат съблазнително без подкрепа и повдигане.

Когато не мога да направя без сутиен?

Например, кърмещите майки не трябва ходят без сутиен. Те трябва да носят специален сутиен. Тук ролята не е толкова в естетиката и комфорта, колкото в медицинските показания. По време на бременността трябва да носите специално бельо. След определени операции носете превръзка, препоръчана от Вашия лекар. Както можете да видите, не всички жени могат напълно да откажат да носят сутиен. Той е предназначен не само за красота, но също така помага за облекчаване на товара от гърба. Ако чувствате дискомфорт или болка, докато носите сутиен, не забравяйте да се консултирате с специалист по гърдите.