Какво ще стане, ако спиш със сутиен?

Сутиенът е дългогодишен предмет на дискусия сред жените. Някои смятат, че трябва да се носи постоянно, за да имат еластичен гръден кош. Други изпитват дискомфорт по време на сън и казват, че това е нездравословно.

Всеки знае, че Мерилин Монро е спала със сутиен, така че гърдите й да не изглеждат увиснали. Наистина ли това се е отразило на фигурата на секс символа на ХХ век? Какво казват професионалистите за това?

Специализирани коментари

Д-р Сет Рандин по въпроса дали е възможно да се спи със сутиена, отговаря: “Абсолютно не!”. Той трябва да бъде премахнат, защото носенето му през нощта е вредно за здравето на жената. Ремъка оказва натиск върху лимфните възли, което предотвратява отстраняването на токсините от тялото. Факт е, че тесните дрехи засягат кръвообращението и лимфният дренаж. Освен това съня трябва да бъде спокоен и дълбок. Ако гърдите се компресират естествено, носенето на сутиен поради желанието да поддържате бюста е излишно.

Кеф Мокбел, професор в Университета Брунел (Великобритания), също подкрепя хирурга. Той предупреждава за възможността за развитие на хроничен възпалителен процес и подуване на млечните жлези.