Модни хитрини, които всяка жена трябва да знае

Всяка жена, поне веднъж в живота си е чувствала, че нямаше какво да облече, дори когато стои пред гардероб пълен с дрехи.

Има много причини, поради които сме изправени пред този проблем, но малцина от нас осъзнават колко прости са тези причини. Някои жени пазаруват в погрешни магазини, не могат да комбинират цветовете правилно или не използват правилно детайлите и аксесоарите. Други просто не знаят как да акцентират върху най-добрите си черти и продължават да вземат решения за лошия стил, докато харчат големи суми пари. В резултат нашите гардероби са пълни с ненужни неща, които никога не носим.

Консултирахме с няколко модни стилисти и въз основа на препоръките им излязохме с няколко основни правила за стил. Те не само ще ви помогнат да организирате разхвърлян гардероб, но те ще ви гарантират, че винаги изглеждате прекрасно, без да харчите тон на пари за ненужно облекло и аксесоари.

Пазарувайте в правилните магазини

Вашите дрехи трябва да разказват за това кой сте, трябва да бъдат подходящи за вашата възраст, статус и особености на тялото ви. Когато сте на 20 години, можете лесно да изберете леки рокли, които не са прекалено скъпи, защото свежият ви вид привлича повече внимание, отколкото някои по-скъпи елементи. Въпреки това, ако сте на 35 години, може да помислите за по-скъпи марки, които използват висококачествени платове и предлагат оригинални дизайни. По този начин ще изглеждате елегантно и стилно, а не като онези жени, които се опитват да изглеждат като 17-годишни момичета.

Същото важи и за младите жени, които пазаруват в магазини за дрехи за по-зрели жени. Прекарайте известно време, като анализирате търговските центрове. Това ще ви спести много време и енергия, тъй като няма да ви се налага да търсите този перфектен артикул във всеки магазин за дрехи, в който се намирате.

Комбинирайте основни елементи с последните тенденции

Добрите основи са тайната на вашия гардероб. Техните прости дизайни никога не излизат от модата и могат да бъдат комбинирани с почти всичко. Помислете за това как да направите основите 70% от своя гардероб, а останалите 30% са модерни дрехи, които няма да продължат дълго. Добавянето на тенденции към основите ви е чудесен начин да запазите гардероба си стилен, модерен и смел. Просто добавете 2-3 нови модни тенденции всеки сезон и вашите облекла ще изглеждат актуални и няма да ви струват скъпо.

Комбинирайте ежедневното с официалното

Една от най-популярните тенденции сред дизайнерите по целия свят е да комбинират официални дрехи с небрежни, понякога дори спортни детайли. Това означава, че лесно можете да носите великолепните си кристални обеци и официални обувки с разкъсани дънки и тениска. Пола с пайети е страхотно съвпадение с чифт маратонки. Добавете някои смели детайли, като например слънчеви очила и кожени гривни и готово.

Носете 100% “вашите” цветове близо до лицето си

Носенето на цвят, който не ви отива близо до лицето ви, може да разруши целия ви вид. Това подчертава несъвършенствата на кожата и други функции, които предпочитате да прикривате, отколкото да привлечете вниманието. Ето защо абсолютно трябва да знаете кои са “вашите цветове” и да ги използвате във вашите дрехи.

Имайте предвид, че цветът на вашата чанта или токчетата не е толкова критичен, колкото цвета на аксесоарите и елементите, които носите близо до лицето си. Избягвайте тъмните нюанси на сивото и предпочитайте светли и пастелни тонове. И не забравяйте да се придържате към “вашите цветове”.

Носете сака

Саката без усилия създават стилна линия на рамената, което прави цялата ви визия по-скъпа и стилена. Това е едно от предимствата в сравнение с пуловерите, например. Едно хубаво сако, комбинирано с дънки и тениска, ще направи вида ви елегантен. Най-добрият начин да носите сако е да навиете ръкавите и да добавите няколко гривни.

Детайлите

Точно както многопластовите аутфити, детайлите правят визията ви пълна, сложна, стилна и изискана. Подробностите включват бижута, портмонета, обувки, принтове, различни декорации, копчета и т.н. Често това са подробностите, които действително допълват визията ви. Можете да направите най-скучната едноцветна рокля, която изглежда абсолютно красива, като добавите точнния чифт обувки, бижута и чанта.