Миличка, такава любов не си заслужава

Не се задоволявай с любов, която те кара да се чувстваш куха и празна отвътре, когато постоянно му даваш части от себе си. Не се задоволявай с любов, която не те изпълва докрай със страст и желание. Не се задоволявай с любов, която не е балансирана.

Знам, че го обичаш, затова оставаш. Оставаш, защото искаш да вярваш, че в него има още нещо. Искаш да видиш отново онази страна, която си видяла, когато го срещна за първи път. Искаш да бъдеш тази, която да разбие стените, които е изградил около сърцето си, защото искаш той да те пусне вътре, по-дълбоко от това, което ти позволява да знаеш.

И може би е твърде дълбоко, може би това, което ти дава, е всичко, което може да предложи, но това не ти е достатъчно.

Някои хора обичат по-силно и по-дълбоко и в това няма нищо лошо. Просто означава, че трябва да бъдеш с някого, който може да те обича също толкова силно и дълбоко. Трябва да бъдеш с някого, с когото да се чувстваш удовлетворена във всеки аспект, защото сърцата ни са съвместими на по-дълбоко ниво.

Мисля, че знаеш, че има повече в любовта и отношенията, мила, защото си умна.

Не се примирявай с някого, който не може да те накара да усетиш пеперуди в стомаха си, защото се страхуваш да останеш сама и да живееш без него. Страшно е да си тръгнеш от някого, когото обичаш, но понякога е необходимо. Понякога е необходимо да се отправиш в различна посока, по-удовлетворяваща такава.

Понякога да си тръгнеш е най-доброто нещо, което може да направиш за себе си. Нуждаеш се от някого, който те въздига, вдъхновява и те мотивира да се справяш по-добре и да бъдеш по-добра. Имаш нужда от някого, който споделя подобен възглед за живота и знам, че можеш да го намериш.

Най-трудно е да си тръгнеш – знаеш, че можеш да имаш повече и трябва да имаш повече. Най-трудно е да си тръгнеш и след като го направиш, нещата ще станат още по-трудни.

Ще се съмняваш във всичко, вероятно ще се почувстваш изгубена и сама, но ще започнеш да се лекуваш сама. Ще откриеш себе си и ще се поучиш от миналото си. Ще разбереш, че нещата не са били толкова добри, колкото си се опитвала да убедиш себе си и ще се почувстваш цяла сама.

Ще намериш страст и любов на непознати места, ще извървиш пътя си с някого, който те обича дълбоко и ще осъзнаеш колко много заслужаваш. Ще изпиташ дълбоката любов, която в момента желаеш, но не получаваш.

Цялата любов в сърцето му може би не е достатъчна за теб и това е добре.

Не всеки може да обича толкова пълно и дълбоко колкото теб. Да си тръгнеш от половин любов е трудно, мила, но заслужаваш да се чувстваш ценна, защото си.

Източник: Dama.bg