Козметични тайни на известни топ моделите, които биха били полезни на всяко момиче

Гледайки моделите, всяка жена иска да бъде поне малко като тях: да има красива лъскава коса, сияйна кожа и стегната фигура. Но красотата на подиумните диви е истинската работа, която правят всеки ден.

За дълго време на кариерата си някои от моделите са разработили свои собствени тайни за красота, които им помагат да изглеждат страхотно.

Адриана Лима използва авокадо, за да озарява косата

За да постигне ослепително сияние и здрава коса, Адриана смесва авокадото с балсам за коса и държи тази маска за 15 минути. Тя е научила тази тайна за красота в родината си Бразилия.

Всяка сутрин Беати Принслу използва лед

Моделката започва своята сутрин с един ритуал: взема кубче лед и разтрива цялото лице с него. Тя се кълне, че този трик не само премахва подуването под очите, но и я прави по-весела.

Кандис Суейнпоъл добавя масло към коректора

Понякога нашият коректор е с твърде гъста текстура. В такива случаи Каднис препоръчва да се добавят няколко капки масло за лице към коректора, за да стане по-подходящ за приложение.

Елза Хоск съветва да използвате лак за коса като фиксатор за вежди

Красиви, подредени вежди – мечтата на всяко момиче. Вместо да използвате восък или гел, който може просто да залепи космите, Хоск съветва да напръскате четката за вежди с любимия си спрей за коса. Такъв трик ще направи веждите ви дебели и естествени.

Жасмин Тукс използва капсули от витамин Е, за да овлажнява лицето си

За допълнителна влажност през нощта, Тукс използва ампули с витамин Е. Но вместо да ги пие, моделът отваря капсулите и разпределя съдържанието на цялото си лице.

Жозефин Скривър използва коректор като основа за руж

За да изглежда свежа и отпочинала дори след бурна нощ, моделът предлага да се нанесе руж праскова с помощта на коректор. Това прави цялото изображение по-младо, свежо, сякаш току-що сте се върнали от ваканция.

Лили Олдридж прави домашна маска, за да премахне подуването

За да изглежда кожата по-еластична сутрин, Лили прави бърза маска от кисело мляко и мед. За тази маска просто трябва да смесите киселото мляко без добавки и оцветители с няколко лъжици мед и да нанесете тази смес на лицето си за 15-20 минути. Също така, моделът понякога прави скраб от кафе и кокосово масло за гладка кожа.

Марта Хънт използва памучен тампон за устните и веждите

Тъй като червилата и моливите за вежди могат понякога да изглеждат прекалено ярки, Хънт препоръчва да използвате памучен тампон, за да размажете цвета за по-естествен вид.

Роми Стрейд използва балсам само на върха на косата

Роми Стрейд е голяма поддръжничка на оформянето само на върховете на косата си. Това е така, защото прекомерното използване на балсам понякога може да сплеска косата и да я лиши от обем. „Обичам да използвам шампоан за обем и да нанасям балсам само на краищата, защото в противен случай косата ви ще стане прекалено зализана”, казва моделът в интервю.