5 продукта за увеличаване на гърдите

Красотата и здравето на женските гърди може да се подобри с помощта на правилното хранене.

Козметикът Надежда Чернниская в интервю за вестник “Комсомолская правда” разказа как да ядете правилно, така че гърдите ви да са здрави и еластични. Избрахме най-важното от това интервю за вас.

1. Зеле

Всеки е чувал за народния метод – има зеле, има бюст. Стереотипът не се потвърждава от науката – гърдите не растът от зелето. Но интуитивно нашите баби са били прави! Фактът е, че влакната и веществата в зелето имат положителен ефект върху метаболизма в жлезистата тъкан на млечната жлеза. А зелето е най-добрата превенция срещу рака на гърдата, която, уви, не е много разпространена. А за предотвратяване му действа всяко зеле – от бяло до броколи.

2. Продукти от кисело мляко и извара.

Те подпомагат развитието на женските полови хормони – естрогени и са богати на лактопротеини, които подобряват еластичността на кожата. А именно, естрогените стимулират растежа на млечните жлези. Гърдите се увеличават по размер, но не за сметка на безформена мазнина.

3. Плодове и зеленчуци, богати на бета-каротин и калий.

Бета-каротинът се намира в зеленчуците и плодовете с ярък цвят на кората (моркови, портокал, грейпфрут, грозде, кайсии). Бета-каротинът се счита за един от най-важните елементи за предотвратяване на рака на гърдата.

4. Риба, морски дарове и всичко, което съдържа йод.

Този елемент е полезен за еластичността на гърдите (за разлика от стереотипа – не с помощта на външно приложение). Рибата е полезна и заради Омега 3 – полезните мазнини, от които тялото ни се нуждае. Омега 3 поддържа мускулите здрави и кожата е млада и здрава, като същевременно помагат за изгарянето на мазнините.

5. Всички храни с фибри.

Това са зеленчуци, пълнозърнест хляб, плодове. Тези храни забавят усвояването на захарта и са много полезни за храносмилането. Представете си, човека се е развил в продължение на стотици хиляди години, ядейки преди всичко растителни храни. Той е свикнал с целулозата! Да, месото е важна част от менюто, но човек не го получава всеки ден, за разлика от растенията. Освен това хората е миналото изобщо не са виждали никакви сладкиши и шоколад.