Какво може да се използва вместо лубрикант?

Смазката или лубрикантът е средство, което може да се използва за намаляване на триенето между напълно различни съседни повърхности.  Те се използват допълнително по време на полов акт, за да се намали триенето между половите органи, което във някои случаи може да доведе до болка. 

Има много различни видове смазки и смазочни материали, които са достъпни. Те могат да се различават от химически състав: някои от тях са на водна основа, някои от тях са базирани на масленна основа, докато други са основно силиконови смазки. Все пак какво да направите, когато ви трябва лубрикант и за момента не разполагате с нито един от тези видове? Какво може да се използва като лубрикант? Научете повече за търсенето на решения.

Възможности, които могат да бъдат използвани като лубрикант за сношение

Веществата, от които се произвеждат смазки, могат да се различават едно от друго, но основната идея е идентична, т.е. да се намали триенето и да се улесни движението чрез половия акт. По-долу са изброени редица широко разпространени вещества, които биха могли да се използват като смазки.

1. Белтък от яйце

Белтъкът се състои от албумин, който е чист белтък в природата (идентичен с този на спермата).

Предупреждение: Белтъкът може да съдържа различни видове салмонела, които могат да задействат инфекции във вагината. Всеки път, когато използвате яйчен белтък като лубрикант, яйцата трябва да са ппресни и съхранявани правилно.

2. Масла

Различни масла, използвани като семейни стоки, подобни на кокосово масло, слънчогледово масло и много други, могат да заместят лубриканта. Вазелинът и детското масло се смятат за първа алтернатива при избора на това решение поради тяхната деликатна природа.

Предупреждение: Тези масла могат да се използват без презервативи, тъй като те няма да се комбинират правилно и текстурата на презерватива и могат да да доведат до скъсване на презервативите.

3. Слюнка

Слюнката е сред най-старите методи, които се използват като лубрикант от векове. Единственият мийус при използването на слюнката е нейният воден състав и ефекта й е краткотраен.

Предупреждение: Трябва да сте сигурни, че той няма възпалено гърло или устна / венцилна инфекция, когато използва слюнката като лубрикант, тъй като може да бъде прехвърлена на вагината.

4. Дамската течност

Естествената реакция на женското тяло при възбуда, като целуване, ласки, прегръдка и много други е овлажняване. Поради любовната игра се проявява прозрачна течност от клетките на вагиналната облицовка, която е най-сигурното и най-удобно средство за сношение.