Как ще реагира тялото, ако спрете да носите сутиен?

Повечето жени носят сутиени по физиологични и естетически причини. Те подчертават красотата на женските гърди, а в тях бюстът изглежда привлекателен. Но има някои неочаквани предимства да не носите сутиен, предлагаме ви да се запознаете с някои от тях.

1. Подобряване на гърдите

Липсата на сутиен не води до увиснали гърди. Многогодишното френско проучване е доказало, че повечето сутиени пораждат обратен ефект, поради което гърдите губят своята форма с течение на времето. Проучването показа, че носенето на сутиен отслабва мускулите на гърдите. От това следва, че ако искате да запазите красив бюст, тогава се опитайте да носите сутиен по-рядко, ако имате такава възможност.

2. Здравословен сън

Повечето жени знаят, че преди лягане сутиенът се препоръчва да се свали. Смята се, че носенето на сутиен по време на сън е причината за рак на гърдата, въпреки че това е сериозна последица е изключително малко вероятно и никога не е било доказано. Въпреки това, лекарите предупреждават, че трябва да си лягате без сутиен, защото причинява дискомфорт и нарушения на съня.

3. Подобряване на кръвообращението

Честото носене на тесни дрехи, особено сутиени, може да помогне за забавяне на циркулацията на кръвта. В бъдеще това може да доведе до сърдечно-съдови заболявания.

4. Здраве на гърдите

Проучването показа, че неносенето на сутиен спомага за подобряване на здравето на женските гърди. Сутиените не са вредни за здравето, така че не могат да причинят рак на гърдата, чиято поява е свързана с много генетични и екологични фактори. Отказът да се носят обаче е все пак за предпочитане. В допълнение към подобряване на притока на кръв, вие предпазвате кожата си от проникването на пот от стегнат сутиен.

5. Спестяване на пари

Сутиените са много скъпи, особено когато става дума за качествено бельо от естествени материи. Това е огромна индустрия, която носи големи печалби. Харчим много пари за красиво, удобно и стилно бельо, които могат да бъдат спестени и инвестирани в по-важна покупка.

6. Укрепване на гърдите

Някои жени мислят, че без сутиен гърдите им ще загубят формата си, но това не е така. Когато сваляте сутиена, мускулите на гърдите ви работят по-ефективно, което спомага за укрепването му. Отказът да се носи сутиен не само подобрява формата на бюста, но и увеличава неговия размер.

7. Състоянието на тъканите на млечните жлези

Като част от 15-годишно проучване учените откриха, че носенето на сутиен може да влоши състоянието на тъканта на гърдата. Здравата тъкан на гърдата е важна по много причини. Тя намалява, но не предотвратява напълно риска от различни заболявания на гърдата. Здравата тъкан на гърдата също поддържа гърдата и укрепва гръдните мускули.

8. Комфорт

Това е може би най-убедителната причина да се откажем от сутиена. Свалянето на сутиена след дълъг ден е едно от най-приятните усещания, с които почти всяка жена е позната.