Как да съчетавате цветовете като професионален стилист

Някои хора са родени с чуството за съчетаване на цветовете, на други им се отдава по-трудно. Ако сте от втората група, но не искате да плащата за професионален стилист, ще ви помогнем. Да съчетавате правилно цветовете, означава да спазвате основните правила при цветовете и да имате малко модни познания. След като разберете кои цветове се допълват взаимно, както и кои са основите тенденции на модата в съответния сезон, Вие вече притежавате точно толкова стил и излъчване, колкото човек със собствен професионален стилист.

Колело на цветоветеВсичко, което Ви е нужно:

  • Колело на цветовете
  • Модно списание

Инструкции:

1.Научете как се използва колелото на цветовете. То ви показва как всеки цвят е създаден от трите основни цвята – червено, синьо и жълто. Основната цел на колелото на цветовете е да видите кои цветове се допълват и кои да не съчетавате никога.

2.Носете три цвята или по-малко във всеки тоалет. Например, ако роклята ви е синя, добавете два подходящи цвята от колелото на цветовете – изумрудено зелени обувки и светло зелена чанта. Не добавяйте жълт шал! Съчетанието на два до три цвята е идеално.

Комбинирайте два или три цвята3.Свържете аналогочните цветове. Те стоят един до друг на колелото на цветовете. Те са подобни един на друг, различват се в отенъка или тона. Носенето на костюм, комбиниран с два или понякога три аналогични цвята е добра идея.

4.Избягвайте да комбинирате черно и кафяво, черно и друг тъмен цвята или бяло и кремаво. Като цяло кафевият цвят е доста труден за комбиниране, така че ако не сте професионалист, стойте далече от него.

5.Разделете цветовете на четири групи – неутрални, студени, топли и топли неутрални. След това научете правилата за комбинирането на цветовете по категории. Например, два цвята и един неутрален като синьо, жълто и бяло, работят добре заедно. Два неутрални като черно и бяло или черно и сиво, могат да съзададът зашеметяващи тоалети.

Разделете цветовете на четири групи6.Комбинирайте по-светлите и по-тъмните нюанси на един цвят, за да създадете шикозен и елегантен тоалет. Тъмно зелено и светло зелено или морско синьо и светло синьо са по-прости, но стилни комбинации.

Още интересно: Цветни комбинации –  лилаво и жълто

Съвети и предупреждения

Аксесоарите, като колани, обувки, шалове и портмонета трябва да бъдат в цветове, според облеклото ви. В никакъв случай не правете комбинация между кремава риза, кафява пола и червени обувки.